Makkelijk parkeren en betalen in Claxonate

21/11/2020

Vanaf 11 december 2020 beschikt parkeergarage Claxonate over een nieuwe parkeerinstallatie (slagboom en parkeerautomaat). Hierdoor wordt het makkelijker de garage in en uit te rijden en zijn er meer betaalmogelijkheden. Ook wordt het aantal vrije parkeerplekken in de garage aangegeven op de digitale borden van het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) in de binnenstad. De gemeente Purmerend wil de bestaande parkeercapaciteit optimaal inzetten. Daarom worden er maatregelen genomen die het gebruik van parkeergarage Claxonate bevorderen.

Een deel van de maatregelen is daarnaast nodig om goed beheer te waarborgen en bezoekers krijgen meer betaalmogelijkheden. Door de nieuwe parkeerinstallatie kunnen bezoekers van de garage straks hun betaalpas of creditcard scannen bij het in- en uitrijden, pinnen bij de slagboom en betalen met hun telefoon, of via een parkeerapp. Daarnaast werkt het nieuwe systeem op kentekenherkenning, wat betekent dat de boom automatisch opengaat na betaling van het ticket en voor abonnementhouders.

Avondkaarten
De gemeente biedt ondernemers de mogelijkheid om tegen lage kosten avondkaarten af te nemen, die ze aan hun klanten en gasten kunnen aanbieden.

Contant betalen is vanaf 11 december niet meer mogelijk in de parkeergarage.

 

Wethouder Eveline Tijmstra test de nieuwe installatie.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *