Lusthof en sociale huurwoningen op Kop West

13/07/2020

Kop West groeit. Er wordt volop gebouwd en binnenkort (na de vakantie) gaan er weer nieuwe heipalen de grond in voor een aantal zelfbouwwoningen. Bij de start van Kop West in 2016, als wethouder Hans Krieger op 22 april de eerste paal slaat, wordt uitgegaan van ruim vijfhonderd woningen, maar vanwege verschuiving in de vraag naar het type woningen worden het er nu ruim achthonderd. Wooncompagnie gaat vijfentwintig sociale huurwoningen bouwen en Open Development en Vink Bouw tekenden een koopovereenkomst voor de bouw van De Lusthof.

De Lusthof is gepland aan de Neckerstraat en achter de slagerij, die overigens als nieuwbouw al is meegenomen in de sfeertekeningen. Het project bestaat uit ongeveer negentig eengezinswoningen, appartementen en beneden/bovenwoningen. De woningen zijn gesitueerd rond een binnenplein met mogelijk kinderdagopvang en publieke voorzieningen en voor een groot deel bedoeld voor middeninkomens.                                                              

Alpen
Sommige buren en bewoners van de Hazepolder keken toch wel even vreemd op bij   het horen van de naam De Lusthof, maar in dit geval betreft ‘lust’ gewoon prettig wonen. Bewoners aan ‘de overkant’ hopen dat de grond snel bouwrijp gemaakt wordt en de bergen grond zullen verdwijnen. In het begin was de grond afgedekt, maar dat bleek tijdelijk en bij elk briesje worden bewoners nu getrakteerd op wolken zwart(!) zand en vragen ramen, deuren en soms het hele huis om een extra sopbeurt.

Meedenken
Aan de andere kant, tegenover De Stadstuinen, bouwt Wooncompagnie vijfentwintig sociale huurwoningen. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie: ’Daar waar Wooncompagnie locaties voor sociale woningbouw wil ontwikkelen, gaat de gemeente actief meedenken om besluitvorming, vergunningen- en RO-procedures (Ruimtelijke Ordening) zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. N.W.H.Pietersen en P.L.Voorloop schreef:

    Wil ons graag inschrijven

    1. Conny Dijkstra schreef:

      advies van de redactie: contact opnemen met de Wooncompagnie.https://www.wooncompagnie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *