Leerlingen ontwerpen speelveld bij Marimba

26/10/2012

De leerkrachten, ouders en kinderen van de Marimba hebben gevraagd of het mogelijk is om van de  afgetrapte veldjes rondom de Marimba een mooi speelterrein te maken. Het is openbaar terrein, daarom moet het, behalve voor de schoolkinderen, ook geschikt zijn voor jonge en oudere buurtbewoners. Door de verschillende groepen gezamenlijk te betrekken bij de ideeën en wensen voor de buitenruimte rondom de school breng je begrip voor elkaar tot stand en een gezamenlijke verantwoording voor de omgeving van de school.

Naar aanleiding van deze vraag gaat het jeugdbuurtwerk van Clup Welzijn in november met groep 7 van de Marimba het project ‘Natuur verandert met de bewoners’ uitvoeren. Tijdens dit project maken de kinderen ontwerpen voor een betere invulling van het terrein rond de school. De omwonenden gaan ook ontwerpen maken en worden hierbij ondersteund door de wijkadviseur van het team wijkadvies van Clup Welzijn.

De kinderen van groep 7 leren tijdens het project wat er bij het ontwerpen komt kijken, wat de andere buurtbewoners graag zouden willen en hoe ze zelf inspraak en invloed kunnen hebben op hun omgeving. Het is de bedoeling dat veel van hun ideeën ook in het uiteindelijke ontwerp komen en dat de nieuwe invulling van de buitenruimte ook echt gerealiseerd wordt. Het hele project wordt in samenwerking met de gemeente Purmerend georganiseerd en uitgevoerd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *