Koopjes halen op rommelmarkt Avondzon

05/05/2019

In de binnentuin van Avondzon aan de Gouw zijn elke dinsdag vanaf 7 mei tijdens de markt (als het droog is!) van 9.00 tot 12.30 uur weer kramen met tweedehands spullen te vinden. Kleding, boeken, keukenspullen, schilderijen en allerlei andere zaken wisselen voor een prikkie van eigenaar. De markt wordt gerund door vrijwilligers en met de opbrengst worden onder andere gezellige middagen, een kerstdiner en een busreisje voor de oudere bewoners van Avondzon georganiseerd. Het is een bescheiden, maar makkelijk te vinden markt naast voormalig restaurant Bellevue, vlakbij het busstation en de Melkwegbrug.

Gedurende de wintermaanden zijn weer veel nieuwe gebruikte spullen ingeleverd en is er voor iedereen wel iets te vinden. Boeken gaan van de hand voor het luttele bedrag van vijftig cent en kleding varieert van tweevijftig tot vijf euro. E is een grote variatie van aangeboden spullen te vinden, waaronder zomaar waardevolle dingen kunnen zitten. Wie weet ligt er een nog nooit getoonde Rembrandt tussen de schilderijen of hangt er een exclusieve jurk van een beroemde ontwerper aan het rek. Je weet maar nooit.

Jan Prinsen
Vlak naast de rommelmarkt, aan de andere kant van Avondzon op de hoek Nieuwstraat/ Gouw, is ook iets leuks en wetenswaardig te zien. Veel mensen lopen of fietsen er, uit of naar Weidevenne, langs zonder het in de gaten te hebben, maar het is er al ruim tien jaar. Aan weerszijden van de recreatiekamer hangen grote borden aan de gevel met afbeeldingen van oud Purmerend. Deze borden zijn in 2007 geschilderd door bewoners Miep Derksema, Corrie Schouten, Annie Demmers, Leo Witmondt, Henriette vd Velden-Cuypers, Atie Brandt, Ria Ruig, Cees Band, Riet Blank en Truus Schagen, onder leiding van de bekende Jan Prinsen.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *