Keurmerk voor Kinderboerderij de Ridder

08/07/2011

Keurmerk voor Kinderboerderij de Ridder

Op 13 juli reikt de Stichting Kinderboerderijen om 14.00 uur het keurmerk voor kinderboerderijen uit aan Kinderboerderij de Ridder te Purmerend. Wethouder Berend Daan zal het keurmerk in ontvangst nemen. Kinderboerderij de Ridder werkt volgens de wettelijke voorschriften en regels en krijgt mede  hierdoor het keurmerk. De Purmerendse kinderboerderij is een van de eersten die dit resultaat heeft behaald.

 

Keurmerk.

Om het keurmerk te krijgen moet een kinderboerderij aan bepaalde eisen en regels voldoen zoals; Arbo-wet, hygiëne en ook op het vlak van zorg voor de dieren. Dit resulteert tot een hoge kwaliteit van de kinderboerderij. Het is van zeer belang omdat het een educatieve en recreatieve voorziening is. Het keurmerk is gestart begin 2011 door de Gezondheidsdienst voor Dieren in opdracht van de Stichting Kinderboerderijen in Nederland.

 

Feestelijk programma.

Door het behalen van het keurmerk wordt er op die dag een feestelijk programma gehouden. Kinderen zijn van harte welkom met of zonder ouders. De jongste kinderen mogen de dieren van een lunch voorzien wat bestaat uit diverse groenten, gesponsord door marktkoopman Onno Dontje. Een clown loopt rond op de kinderboerderij om de kinderen te vermaken. Daarna kunnen de kinderen volop knutselen.

 

Namens de redactie wijkkrant Weidevenne, website Weidevenner.nl en de Wijkkerngroep Weidevenne proficiat met het behalen van het certificaat.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *