Jongeren spelen vooroordelenquiz

22/03/2015

Iedere jopersbericht foto vooroordelenquiz in Columbuzzngere is welkom in tiener-en jongerencentrum Columbuzz, (onderdeel van Clup welzijn) te Weidevenne. Jongeren kunnen daar iedere woensdag, donderdag en vrijdag terecht om te poolen, tafelvoetballen, internetten, gamen, etc. Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo vond er onlangs de zogeheten “vooroordelenquiz” plaats. Dit in het kader van 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme.

Alle deelnemers kregen een blaadje met daarop 10 portretfoto`s te zien. De quizmaster noemde 10 specifieke kenmerken, zoals: tandarts, drugsverslaafd, vluchteling, homoseksueel, student, etc.. Het was aan de deelnemers om de juiste kenmerken bij de juiste foto`s te plaatsen. De quiz laat spelenderwijs zien dat we allemaal wel een beetje bevooroordeeld zijn. Een echte eyeopener dus!

Over Clup Welzijn
Clup Welzijn helpt mensen om mee te doen in de samenleving. Om te beginnen in hun buurt, maar ook daarbuiten. Wij ondersteunen buurtbewoners om zélf actief te zijn of te worden, als zij dat willen en als dat nodig is. Daarbij zoeken wij altijd de verbinding met anderen. Want het hebben van goede contacten vergroot het leef-plezier en kan problemen voorkomen. Bij ons werk sluiten wij geen personen of groepen uit. Clup Welzijn laat iedereen meedoen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *