Hondenuitlaatstrook vervallen, poep opruimen

10/06/2021

Het vorig jaar door Bewonersgroep HOP Weidevenne gemaakte een hondenuitlaatplan is van alle kanten bekeken en daarna vastgesteld door het college van burgemeesters en wethouders. Een onderdeel van dit plan is het vervalen van de hondenuitlaatstrook achter de Mississippistraat, Bisonstraat en de Barbadosstraat. Hier geldt nu een opruimplicht en dat is nog niet bij iedereen bekend. Bewoners zijn geïnformeerd door middel van een bewonersbrief en om het opruimen makkelijker te maken zijn poepbakken geplaatst, die wekelijks worden geleegd.

Hondenbezitters wordt gevraagd mee te helpen de groenstrook achter de Mississippistraat, Bisonstraat en Barbadosstraat schoon te houden. Hierdoor kunnen er meer mensen gebruik van maken. Zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters kunnen een wandeling maken op deze route. Kinderen kunnen er spelen en hun roeiboot te water laten en bewoners kunnen buiten zitten zonder stankoverlast.

Borden
De uitlaatroutes en losloopgebieden zijn in de wijken aangegeven met borden. Plekken waar mensen welkom zijn met de hond zijn te vinden op de website: www.purmerend.nl/uitlaatroutes-en-losloopgebieden..

Voor vragen kunt mailen naar wijkmanagement@purmerend.nl of bellen via (0299) 452 452.

Schelpenpad

2 comments

  1. E.v d schreef:

    Belachelijk idee wel belasting betalen voor je hond maar wel zelf
    Alles opruimen .
    Ben niet aso dat ik niet wil opruimen .maar alternatief is er niet .uitlaatplekken zijn er bij a niet

  2. D.Kusters schreef:

    Gaarne nu ook de hondenbelasting eraf…en het gras maaien zodat men de poep kan opruimen want anders heeft nog geen zin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.