Hertenkamp Bloemenbuurt getroffen door vogelgriep

16/11/2020

Stichting Hertenkamp Bloemenbuurt laat op de Facebookpagina weten dat alle vogels en klein pluimvee zijn geruimd vanwege vogelgriep. Tijdens onderzoek van zieke kippen werd het vermoeden bewaarheid zat er niets anders op dan alle vogels en pluimvee te ruimen. ,,We zijn bedroefd, het is een harde klap voor ons, de buurt en de trouwe bezoekers. Vanaf nu zijn er geen pauwen, kalkoenen, zwanen en vogels meer. Helaas is de vogelgriep serieus en hebben wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen.” 

Als alles weer veilig is zal het dierenbestand weer worden aangevuld, maar dat kan een poosje duren. Voor vragen kan contact worden opgenomen via mail: info@hertenkampbloemenbuurt.nl.

Het hertenkamp in de Bloemenbuurt is al bijna vijfenzestig jaar een begrip in de wijk. Het is een unieke plek voor jong en oud. In 1956 begint de invulling van de Bloemenbuurt met de bouw van vijfhonderd arbeiderswoningen, een speeltuin, bejaardencentrum, kleuterschool (Marijke), landbouw/huishoudschool, ulo en een ziekenfondsgebouw. Om er een leefbare buurt van te maken, komt er een door Van der Sloot ontworpen hertenkamp centraal in de nieuwe wijk. In de Overweerse polder worden door gemeentewerkers honderden vierkante meters graszoden uitgespit en overgebracht naar de Bloemenbuurt.

In vroeger dagen

Modderpoel
Al snel komen de eerste bewoners en terwijl timmermannen nog bezig zijn met het nachthok, worden onder het toeziend oog van locoburgemeester Beukenkamp vier herten en twee lama’s losgelaten. De hele buurt komt kijken en iedereen is enthousiast over de prima huisvesting. Wel wordt hier en daar gemopperd dat de dieren het beter hebben dan de buurtbewoners, want vanwege een tekort aan straatstenen is de buurt nog min of meer een modderpoel.

Stichting
In 1973 wordt gedacht aan een ombouw naar een kinderboerderij, maar dat blijkt technisch niet mogelijk. Ook verplaatsing vanwege de slechte ondergrond naar het Cramwinckelplantsoen is niet haalbaar. Tien jaar later trekt de gemeente zich terug en na overleg met bewoners nemen zes vrijwilligers de taken over. In 2015 dreigt opnieuw sluiting, maar wederom neemt een groep bewoners het heft in eigen hand en gaat het hertenkamp verder als Stichting Hertenkamp Bloemenbuurt.

50-jarig bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *