Herrie op de Melkwegbrug

14/03/2021

Op verschillende plekken in Nederland werd zondag 14 maart luidruchtig actie gevoerd. De actie was een initiatief van een aantal samenwerkende groepen, waaronder Milieudefensie. De opzet was om in meerdere plaatsen een klimaatmars te houden om zo aandacht te vragen voor hun zorgen voor het klimaatbeleid. Om in verband met corona het aantal reisbewegingen te beperken werden de acties verdeeld over het hele land en ook leden van de stichting Vrienden van het Beusebos waren van de partij.

Een dertigtal deelnemers verzamelden zich bij de Melkwegbrug en hielden om 15.00 uur een korte stilte voor het milieu. Daarna werd, onder leiding van een dirigent met megafoon in plaats van dirigeerstokje, zoveel mogelijk lawaai gemaakt met meegebrachte potten, pannen, deksels en ratels.

In eerste instantie was het de bedoeling om aan te sluiten bij de klimaatmars in Amsterdam, maar vanwege de vele aanmeldingen aldaar werd besloten zelf een klimaat-lawaaimars te organiseren in Purmerend, vanaf de ingang van het Beusebos naar de rotonde aan de Neckerstraat. Vanwege geringe opkomst, waarschijnlijk door het ook online kunnen meedoen, werd de actie op het laatste moment verplaatst naar het Tramplein.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Beusebos blijft. Vandaag bericht ontvangen van IVN en Wageningen Universiteit: Kleine bossen zijn goed voor biodiversiteit en klimaat. Vangen miljoenen liters hemelwater op en geven juist heel veel verkoeling in huidige extreme hete zomers (contrast bosbodem 15 graden en oude provinciale weg 40 graden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *