Gratis zwemmen voor kinderen uit minimagezinnen

04/07/2021

Ook kinderen uit minimagezinnen kunnen deze zomer lekker zwemmen en plonsen in het Leeghwaterbad. De colleges van Purmerend en Beemster hebben besloten om aan gezinnen die vallen onder het minimabeleid vrijkaartjes te verstrekken voor het zomerzwemmen. Dit houdt in dat kinderen van gezinnen die vallen onder het minimabeleid tijdens de zomervakantie zes keer (gemiddeld eens per week) kunnen zwemmen in het Spurd Leeghwaterbad. De kaartjes zijn geldig tussen 10-7 en 22-8-2021. Voor gezinnen met kinderen onder de 8 jaar worden tevens zes kaartjes beschikbaar gesteld voor een ouder/begeleider boven de 18 jaar.

Alle bij de gemeenten bekende gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zijn per brief benaderd. Op basis van de ingeleverde kaartjes bij het Spurd Leeghwaterbad, worden de kosten in rekening gebracht en het project geëvalueerd. In totaal zijn er 960 kinderen tot 18 jaar bekend bij minimagezinnen in Purmerend en 62 in Beemster.

Er is tevens geld gereserveerd voor gezinnen die nog niet bij de gemeente bekend zijn, maar zich mogelijk nog melden. De kosten bedragen € 47.500,- voor Purmerend en € 2.920,- voor Beemster en vallen binnen de begroting van het minimabeleid.

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *