Gratis boek voor schoolkinderen

09/02/2018

Op vrijdag 9 februari gaf wethouder Harry Rotgans in boekwinkel Het Leesteken aan de Zuidersteeg het startsein voor de actie Geef Een Boek Cadeau. De wethouder kreeg het eerste exemplaar aangeboden door Wouter van Waardt (Het Leesteken) en Suzanne Rijk (Bruna). Beide ondernemers hebben samen bij alle basisscholen in Purmerend informatie en lesmateriaal aangeleverd om met het boek aan de slag te gaan. Ook de gemeente heeft een duit in het zakje gedaan door net als vorig jaar een financiële bijdrage te leveren. Hierdoor krijgen alle groepen 7 van de Purmerendse basisscholen het boekje gratis. Het boek is ook te koop voor het luttele bedrag van € 2.-.

Het kinderboek is deze keer Ronja de roversdochter, geschreven door Astrid Lindgren. Een spannend boek over de dochter van een rovershoofdman, die vriendschap sluit met de Birk, zoon van een andere rover. Omdat de vaders elkaar naar het leven staan, lopen Ronja en Birk weg en verstoppen zich in een bos…

Leuk om te lezen, maar ook prima geschikt om voor te lezen. De groepen 7 en 8 van OBS De Weidevogels waren bij de overhandiging aanwezig en zij kregen naast een gratis boek ook nog een verrassingstas mee naar huis.

   

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *