Grandioos jubileumfeest in De Speelkraam

13/07/2022

De Speelkraam bestaat tien jaar en dat is natuurlijk een mooie reden om op zondag 10 juli feest te vieren. De officiële opening is gepland om 11.00 uur, maar ruim voor die tijd druppelen de eerste genodigden al binnen. Niemand wil ook maar iets van de festiviteiten missen, want het is een programma vol verrassingen. In de speeltuin worden bij de verschillende kramen de laatste voorbereidingen gedaan, het geluid wordt getest en het koor neemt het repertoire nog even door.

Inmiddels zijn burgemeester Don Bijl en echtgenote Rolanda Miltenburg gearriveerd en heet bestuurslid Yvonne Moes iedereen welkom. Burgemeester Don Bijl spreekt zijn waardering en dank uit voor het vele werk van de vrijwilligers, waardoor kinderen in Purmerend een fijne plek hebben om te spelen. De burgemeester onthult samen met Yvonne het nieuwe inclusieve logo van De Speelkraam – dat aangeeft dat de speeltuin geschikt is voor iedereen – door het wegtrekken van een king-size vuilniszak, waarvan niemand wist dat ze in die maat bestaan.

Nieuwe vlag
Grote verrassing is het ontvangen van een cheque van maar liefst drieduizend euro van de Stichting Bim-Bam. Hiermee kan een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: aanschaf van een grasmaaier. Terwijl de gasten getrakteerd worden op een drankje en gebakje met het nieuwe logo wordt ook de nieuwe vlag gehesen. Terwijl het koor Sing! aan het eerste lied begint, nemen de inmiddels binnengekomen bezoekers bezit van de speeltuin. Vooral de net nieuw geplaatste trampoline is een succes, maar ook de tovenaar kan bij het voorlezen in zijn tent op veel bezoek rekenen.

Prachtig jubileumfeest
Tattoo zetten, suikerspinnen, memory spel, cupcakes versieren (en opeten), schminken, de kinderen kunnen zich volledig uitleven. Dan is het opeens compleet feest als Mega Mindy en Wonder Woman de kinderen uitnodigen voor een bruisende discoparty. Ook Batman is even later van de partij en om het feest compleet te maken verschijnt onverwachts Spiderman op het hoge huisje bij de glijbaan en beneden gekomen toont hij zijn duizelingwekkende ‘moves’. Of dat allemaal nog niet genoeg is komen ook Elsa en Olaf nog langs. Gelukkig nemen de sterren alle tijd, zodat ouders mooie foto’s kunnen maken. Het is een prachtig jubileumfeest. Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

webalbum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.