Goed nieuws voor muziekliefhebbers in Purmerend

01/04/2020

Purmerender muziektent

Ooit had Purmerend een mooie muziektent in het park aan de Nieuwegracht, maar dat is al een poosje verleden tijd. Een paar jaar geleden is een poging gedaan om een nieuwe muziektent  op de oude plek te realiseren, maar dat is helaas niet gelukt. Een aantal Purmerenders heeft nu een nieuw plan ontwikkeld voor een moderne versie en zijn optimistisch over de kansen. Gedacht wordt aan een soort drijvend podium op de plek van het bekende eilandje in de Herengracht.

De muziekliefhebbers zien het helmaal zitten: “Een plek midden in de stad, waar in de weekenden en bij speciale gelegenheden vooral lokale bands en artiesten kunnen optreden. Een oude traditie met bezoekers langs de gracht wordt zo weer in ere hersteld, maar dan met moderne muziek.” Een aantal parkeerplekken kan worden gebruikt  voor bezoekers met zelf meegebrachte stoelen en in het park aan de Nieuwegracht, naast de plek waar de oude muziektent stond, is een ruimte geschikt voor foodtrucks en toiletten. Omdat de meeste bezoekers waarschijnlijk op de fiets komen, kunnen in het park, richting Tramplein, zo’n honderd fietsparkeerplekken (nietjes ) worden geplaatst.

Verplaatsen

Voorbereiding verplaatsing eilandje

Technisch is het te doen en de eerste voorbereidingen zijn al gedaan. Omdat de beschoeiing langs de gracht moest worden vernieuwd is rond het eilandje meteen een constructie aangebracht, waardoor het in de toekomst simpel te verplaatsen is en zo voor Purmerend behouden kan blijven. Gedacht wordt aan een plek in de vijver boven de nieuwe ondergrondse parkeergarage bij het gemeentehuis.

Crowdfunding
Hoewel de bedenkers staan te popelen om aan de slag te gaan, moet er nog wel wat gebeuren; vergunningen, onderzoek naar bekabeling (licht en geluid) en de financiën. Om de benodigde centen binnen te halen wordt gewerkt aan het opzetten van een soort crowdfunding, waar tegenover staat dat mensen de concerten gratis kunnen bijwonen. Ook reclame rond de optredens kan financieel aantrekkelijk zijn, er wordt zelfs gedacht aan laser/lichtreclame, wat een primeur voor Purmerend zou zijn.

Klankbordgroep
Peilingen onder muziekliefhebbers en artiesten, onder andere tijdens concerten in P3, geven aan dat er veel animo is voor optredens in de buitenlucht. Bewoners van de Nieuwegracht en omgeving worden binnenkort via een bewonersbrief geïnformeerd over de plannen en er wordt een klankbordgroep opgestart. Voorlopig zijn samenkomsten echter niet mogelijk, maar aanmelden voor de klankbordgroep  kan op redactieweidevenner@gmail.nl. onder vermelding ‘Klankbordgroep drijvend podium’. Gedacht wordt aan ongeveer vijftien personen, minimum leeftijd 16 jaar, opgeven graag zo snel mogelijk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Bram schreef:

    1 April!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *