Gemotoriseerde vaartuigen in Weidevenne 2 jaar gedoogd

13/06/2022

Het door college van burgemeester en wethouders van Purmerend ingestelde vaarverbod per 1 maart 2022 voor gemotoriseerde vaartuigen in Weidevenne is aangepast. Er zijn een aantal bezwaren ingediend die nog in behandeling zijn en er heeft een hoorzitting plaatsgevonden. Meerdere bewoners konden daar hun bezwaren kenbaar maken, toelichten of aanvullen. Een van de bezwaren was dat het vaarverbod te snel was ingevoerd, zonder overgangstermijn. De gemeente heeft besloten aan dit bezwaar tegemoet te komen.

De twee komende vaarseizoenen (2022 en 2023) zal niet worden gehandhaafd als met gemotoriseerde vaartuigen door de wijk wordt gevaren. Wel zal streng handhavend worden opgetreden tegen gevaarlijk gedrag, zoals te hard varen dat voor veel overlast zorgt. Klachten en meldingen worden de komende tijd verzameld en als net nodig is kan alsnog worden besloten om de gedoogperiode te stoppen of in te korten.

De gemeente vraagt overlast te melden via de website www.gemeentepurmerend.nl, de MijnGemeente app of tijdens kantooruren telefonisch bij Klantcontactcentrum 0299-452452. De MijnGemeente app is ontwikkeld voor smartphones die werken op basis van iOS of Android. De iOS versie is te downloaden in de Appstore, de Android versie via de Google Playstore. Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden.

Weidevenner  25-02-2022. ‘Vaaroverlast in Weidevenne is een jaarlijks terugkerend probleem. Ieder jaar komen er in de periode april tot oktober bij de gemeente, handhaving en politie klachten binnen over (geluids)overlast veroorzaakt door hoge snelheid met motorbootjes door het Groengebied Weidevenne varen. Door hard varen ontstaat schade aan natuur/dieren, aan privé eigendommen en ontstaan er gevaarlijke situaties op het water. De maximaal toegestane snelheid van 6 kilometer per uur wordt zomers vrijwel dagelijks overtreden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.