‘Gemeente moet zich niet bemoeien met de kleur van de Pieten’

10/10/2019

Klik op de foto om de video te bekijken

Don Bijl is tien jaar burgemeester van Purmerend en de heringerichte Koemarkt werd deze week precies tien jaar geleden feestelijk geopend. Een dubbel jubileum, echter zonder gebak en bitterballen. Voor de redactie van de Weidevenner.nl reden om beide jubilarissen bijeen te brengen voor het stellen van vijf vragen voor de bekende rubriek ‘Ik zou wel eens willen weten…’ Op de Koemarkt gaf de burgemeester antwoord op vragen over onder andere de fusie met de Beemster, het belang van Veteranendag en de intocht van Sinterklaas in Purmerend.

Bij zijn aantreden in 2009 vertelde de nieuwe burgemeester benaderbaar te willen zijn voor alle inwoners, en te willen weten wat voor mensen in Purmerend wonen. In zijn antwoord legt hij uit of dat gelukt is. Zijn eerste echte ontmoeting met Purmerenders was tijdens de grote reünie op de Koemarkt, waar de betrokkenheid van mensen met de samenleving tot uiting kwam.

Planten fusieboom

Pieten
Bijl wil graag de fusie tussen Beemster en Purmerend in goede banen leiden en in het miniview wordt duidelijk of het burgemeesterschap daarna nog aan de orde komt.
Over het pietengebeuren is de burgemeester duidelijk: “Daar ga ik niet over.” Ook dit wordt in het gesprek duidelijk uiteengezet, en de boodschap voor de politiek is helder. “Gemeente moet zich niet bemoeien met de kleur van de Pieten.”

Veteranen
Burgemeester Don Bijl is beschermheer van de Stichting Veteranen Purmerend en bezocht na het miniview de jaarlijkse Veteranendag. Over het belang van de aandacht voor veteranen is hij ook helder: “Zij hebben voor ons de kastanjes uit het vuur gehaald in opdracht van de staat en wij hebben de plicht die mensen op een goede manier de waardering te geven die ze toekomt.” Klik HIER om de video te bekijken.

Veteranendag 2019

Reunie 2010

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *