Fietsen en wandelen met ’t Gilde Purmerend

24/07/2020

Elke zaterdagmiddag in de maanden juli, augustus en september vertrekt vanuit de VVV-Museumwinkel, Peperstraat 35, een wandeling van ruim anderhalf uur onder begeleiding van een ervaren stadsgids van ’t Gilde Purmerend. De wandelingen gaan iedere maand over vier terugkerende thema’s: Elke eerste zaterdag van de maand is het thema architectuur, de tweede zaterdag water, de derde zaterdag historie en de vierde zaterdag Tweede Wereldoorlog. De Gildegidsen vertellen het boeiende verhaal van de bijzondere geschiedenis van de meer dan zeshonderd jaar oude stad met ruim 118 rijks- en gemeentemonumenten.

In de binnenstad van Purmerend zijn nog veel historische panden te vinden en achter elk pand schuilt een verhaal. Ook over straten, stegen en markten is veel te vertellen. Wie woonden in de panden en wat gebeurde er in gebouwen op de markten? Naast toeristen krijgen ook Purmerenders tijdens een stadswandeling een verrassend kijkje in de historische keuken van de eigen stad.

Bevrijdingswandeling
Voor zaterdag 25 juli staat een wandeling langs oorlogsmonumenten en plekken die tijdens de oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld op het programma. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De start is bij de VVV- Museumwinkel om 13.00 uur, kosten Є 4, – per persoon. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis mee. Aanmelden: minimaal een dag tevoren vóór 15.00 uur bij de VVV-Museumwinkel, Peperstraat 35, in de winkel, per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl of tel. 0299-207022.

Op de fiets
Op zondag 26 juli nemen de gidsen u mee op een Verrassingsfietstocht in de omgeving van Purmerend. De tocht vertrekt om 13:30 vanaf de VVV-Museumwinkel in de Peperstraat en duurt ongeveer 2 uur. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 12. Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 25 juli vóór 15.00 uur bij de VVV Museumwinkel, mail wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch 0299-207022.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *