Fiets mee met het Gilde Purmerend op zondag 25 augustus

15/08/2019

kaart drie meren

Het Gilde Purmerend organiseert op zaterdagen (en op afspraak op aangepaste dagen en tijden) de inmiddels bekende historische stads- en architectenwandelingen. Naast het wandelen kunnen liefhebbers nu ook op zondag mooie en interessante  fietstochten in de omgeving van Purmerend maken. Het zijn gezellige fietstochten met historische en natuurlandschappelijke aspecten, waarbij de gidsen op veel plekken uitleg geven. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand. De tocht is ongeveer 33 km lang.

Deze laatste fietstocht van dit seizoen heeft als thema de ringvaarten van Purmerend. De route gaat langs de Beemsterringvaart, door Kwadijk, langs de Purmerringvaart, door de Purmer en Ilpendam. Via de brug over de Jaagweg en het Noordhollandsch Kanaal richting Purmerlanden en over het Wormerpad naar de Wormerringvaart. Dan over de Stokkenbrug en via de Melkweg terug naar Purmerend. Dick Blokker, coördinator Het Gilde: ,,De fietstochten van het Gilde zijn een schot in de roos! Bij de vorige vier tochten waren veel enthousiaste deelnemers.”

Kinderen gratis
Het vertrek is om 13.30 uur bij de VVV-museumshop in de Peperstraat, om de hoek bij het Purmerends Museum.  Opgeven uiterlijk vrijdagochtend 23 augustus bij de museumshop. Openingstijden dinsdag – vrijdag 10 – 16 uur en zaterdag 12 – 16 uur). Telefoon 0299 207022 . Deelname € 3,50 per persoon. Kinderen gaan gratis mee.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *