Feest bij Ton en Loes in Weidevenne

14/09/2019

Burgemeester Don Bijl stond op donderdag 12 september rond koffietijd met een mooie bos bloemen op de stoep bij Ton en Loes Brak in Weidevenne. Zij waren op 10 september 2019 zestig jaar getrouwd. Een lekkere taart was eerder al bezorgd. Na de het poseren voor de aanwezige fotografen, kwam de koffie op tafel en volgde een geanimeerd gesprek met de burgemeester. Ook burgemeester Bijl stelt dit altijd zeer op prijs, want, zo zegt hij, “op deze manier krijg je inzicht in wat voor mensen er in de stad wonen.

Ton (81) en Loes (79) zijn beiden geboren in de Jordaan in Amsterdam. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst bij een oom van Ton. Daarna wist Ton zijn ‘meissie’ regelmatig te vinden bij de Westertoren. Na een jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje en gingen inwonen bij de moeder van Loes. Na een poosje kregen ze een woning (souterrain) aan de Hoogte Kadijk toegewezen, maar dat beviel niet. Ton: “Ik zag de hele dag alleen maar benen voorbijgaan.” Later kregen ze een eigen woning en woonden nog veertig jaar in de Jordaan.

Huis met een tuin
Ton werkte in de bouw en ook in Purmerend heeft hij meegebouwd. Onder andere de flats aan de Meteorenweg. Ton was daarnaast teamleider van een korfbalvereniging en hielp mee met het organiseren van klaverjasavonden. Loes heeft zelf jarenlang korfbal gespeeld. Na Ton’s pensioen verhuisden ze naar Purmerend. Ton wilde altijd al graag een huis met een tuin en inmiddels wonen ze alweer 18 jaar met veel plezier in Weidevenne. Loes; “Het winkelcentrum is in de buurt en makkelijk lopend te bereiken.” Ton is ook zeer tevreden over de buurt, maar, zegt hij, ‘ik heb wel zeven jaar strijd moeten leveren voor het veranderen van een zandbak in een speeltuintje’.

Verf en kwast
Loes deed in haar vrije tijd mantelzorg en Ton verzamelde telefoonkaarten en postzegels. Dat laatste doet hij nog steeds. Ze hadden jarenlang een chalet op een camping in Putten en nu in Voorthuizen, waar ze regelmatig boswandelingen maken. Daarnaast gaat Loes zelf aan de slag met verf en kwast om het chalet buitenom te schilderen.

Ton en Loes hebben twee zoons en een dochter en zijn trotse grootouders van vijf kleinkinderen. Om het jubileum te vieren zijn Ton en Loes gezellig met de kinderen uit eten gegaan.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

 1. Ina schreef:

  Lieve Loes en Ton.
  Even uit het oog verloren, maar ik bel jullie snel.
  Van harte gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk.
  Jullie zien er toppie uit.
  Lieve groetjes, Ina en Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *