Extra parkeerplekken in de Goudenregenstraat

30/01/2021

Via meldingen bij de gemeente en tijdens bewonersbijeenkomsten, waar zowel handhaving, wijkagent en de wijkmanager bij aanwezig waren, werd duidelijk dat er in de Goudenregenstraat (Bloemenbuurt) een tekort is aan parkeerplekken. De gemeente heeft een onderzoek in de buurt gedaan om te kijken of er ruimte is voor het realiseren van een aantal nieuwe plekken. Uiteindelijk is gekozen voor de locatie van de voormalige schooltuinen. Dit plan is uitgewerkt voor een parkeergelegenheid voor zeven auto’s.

De parkeerplaats wordt uitgevoerd in grastegels en voorzien van een lichtmast. Om te voorkomen dat auto’s verder het grasveld oprijden en de lichten van de auto’s voor overlast voor bewoners zorgen wordt een talud naast de parkeerplaats aangebracht. De bestaande beplanting aan de andere zijde blijft zoveel mogelijk gehandhaafd. Om de parkeerplaats te realiseren zullen er wel struiken verwijderd moeten worden. In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met plaatselijke omstandigheden.

Planning
De gemeente wil in het voorjaar beginnen met de aanleg van de parkeerplekken, maar dat is afhankelijk van de levertijd van materiaal en reacties van bewoners. Voor vragen of opmerkingen kan nog worden gereageerd tot donderdag 4 februari 2021. Een reactie kunt u sturen naar wijkinitiatieven@purmerend.nl. of bellen naar (0299) 452 452.

ontwerp_goudenregenstraat.pdf

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *