Eggert Winkelcentrum ontruimd vanwege grote drukte

16/05/2020

Zaterdagmiddag rond 14.45 uur stonden bezoekers van het Eggert Winkelcentrum plotseling voor een dichte deur. Het werd binnen zo druk dat van anderhalve meter geen sprake meer was en handhaving zich genoodzaakt zag  het centrum gecontroleerd te ontruimen. Bezoekers mochten hun bezoek nog afmaken, maar nieuwe klanten werden niet meer toegelaten. Dat zorgde voor veel wachtende klanten in de straten rond het winkelcentrum. Veel mensen toonden begrip voor de situatie, maar anderen hadden een totaal ander idee over de drukte en zagen het als een strop voor de ondernemers: “Is er eindelijk eens veel volk in de stad, sluiten ze de boel af.”

Na overleg tussen eigenaar, winkeliers en handhaving over te nemen maatregelen werd besloten de toegang aan de Zuidersteeg te sluiten en de uitgang aan de Koestraat (bij de Hema) te situeren. Binnenkomen was alleen nog mogelijk via de Willem Eggertstraat (bij AH). Na ongeveer een half uur mochten bezoekers weer gedoseerd naar binnen.

Geen paniek
Mensen die bij het begin van de afsluiting binnen waren vertelden dat het inderdaad erg druk was in het winkelcentrum en het geleidelijk steeds minder werd. Het duurde even voordat iedereen in de gaten had wat er aan de hand was, maar van enige paniek is geen sprake geweest. Of de genomen maatregelen tijdelijk zijn en of er voor de komende weken/maanden eventueel andere maatregelen gaan volgen is nog niet duidelijk.

Overigens was het in de gehele binnenstad erg druk, volgens sommigen zelf drukker dan op een ‘normale’ zaterdag.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *