Effe wachten…plan verbreding A7 in de ijskast

13/04/2021

Wethouder Eveline Tijmstra, portefeuillehouder Verkeer & Vervoer, meldt In een memo aan de gemeenteraad dat de plannen voor verbreding van de A7 minimaal drie jaar zijn opgeschoven. In 2025 wordt een definitief besluit genomen, waarna de werkzaamheden kunnen starten. Voor Purmerend betekent dit uitstel van het verbreden van de A7 naar tweemaal drie rijstroken tussen aansluiting 4 Purmerend Zuid en aansluiting 6 Purmerend Noord. Ook de geplande nieuwe parallelweg tussen Purmerend Zuid, Centrum en Beemster is in de wachtkamer geplaatst.

In 2019 zijn, naast de aanpassingen rond Purmerend en de Beemster, ook een aantal andere maatregelen onderzocht, zoals openstellen van reserverijstroken bij de Coentunnel, tweemaal vijf rijstroken tussen Coenplein en Zaandam, ombouwen knooppunt Zaandam en aanleggen van spitsstroken tussen Purmerend en Hoorn. Het uitstellen van deze plannen heeft tot gevolg dat verkeer op de A7 en aansluitingen (in ieder geval tot 2025 plus uitvoering werkzaamheden) nog niet uit de fileproblemen is. Ook voor de planning van verkeersontwikkeling in de binnenstad zal het gevolgen hebben.

Stikstof
Aanleiding voor het uitstel zijn de risico’s en uitwerkingen rondom stikstof en het meer tijd nemen door Rijkswaterstaat voor de aannemingsprocedure en uitvoering van de ingenieursdiensten (adviezen, maken van ontwerpen en bijbehorende bestekken/contracten, opstellen van aanbestedingsdocumenten en het ondersteunen bij de aanbesteding) .

Wie dacht binnenkort vanuit Weidevenne via de A7 filevrij en fluitend naar het werk en weer naar huis te kunnen rijden, moet helaas nog ‘effe wachten’.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *