EBS rijdt vanaf 26 maart een basisdienstregeling in Waterland

25/03/2020

Door de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, in combinatie met stijgende ziekmeldingen onder OV-medewerkers, moet EBS opnieuw haar dienstregeling aanpassen. De aangepaste dienstregeling gaat in op donderdag 26 maart a.s. en is gebaseerd op de ‘zondagdienstregeling plus’.

De veranderingen in de dienstregeling in Waterland komen neer op een ‘zondagdienstregeling plus’. Dit betekent een dienstregeling conform de zondagsregeling. Om tegemoet te komen aan reizigers die op tijd op hun werk moeten zijn, begint deze dienstregeling wel eerder dan een normale zondagdienst. Er zijn daarnaast extra ritten in de spits. De belangrijkste wijzigingen Voor de regio Waterland geldt dat de frequenties worden verlaagd en de vertrektijden zijn aangepast. Enkele buslijnen rijden niet. Alle plaatsen binnen de regio blijven bereikbaar met de bussen van EBS

Aanpassingen
De R-net lijnen 301, 304, 307, 308, 312, 315 en 319 gaan in de spits iedere 20 minuten rijden en daarbuiten iedere 30 minuten. De tijden zijn aangepast om goed aan te kunnen blijven sluiten op metro 52.

Metro 52 (GVB) krijgt ook een andere dienstregeling en gaat overdag iedere 10 minuten rijden en ’s avonds iedere 15 minuten. Op zaterdag en zondag rijden de buslijnen naar Amsterdam Noord iedere 30 minuten.

Buslijnen richting Amsterdam Centraal De R-net lijnen 305, 306, 314 en 316 gaan in de spits iedere 15 minuten rijden en daarbuiten iedere 30 minuten. Op de trajecten naar Middenbeemster/De Rijp (lijn 305) en Oosthuizen/Hoorn (314) wordt in de spits iedere 30 minuten gereden. Op zaterdag en zondag rijden de buslijnen naar Amsterdam Centraal iedere 30 minuten.

De volgende lijnen rijden niet: De nachtlijnen N01, N04, N10 en N14. De buurtbussen 413, 416 en 419. En de toeristenlijn 817. Alle gedetailleerde wijzigingen zijn terug te vinden op ebs-ov.nl

Handhaving onderlinge afstand
Door de richtlijnen die de overheid heeft uitgevaardigd, is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen tijd sterk gedaald. De noodzaak om ook in het openbaar vervoer een onderlinge afstand van 1,5 meter te handhaven, heeft bovendien consequenties voor het aantal reizigers dat wij per rit kunnen vervoeren. In overleg met andere vervoerders treffen wij daarvoor maatregelen.

Een ongewenst bijeffect van de maatregelen is dat wij merken dat veel reizigers verzuimen om in- en uit te checken in de bus en op die manier zwartreizen. Hierdoor missen wij inkomsten, boven op de inkomstenderving door de daling van het aantal reizigers. EBS doet dan ook, samen met de andere openbaarvervoerbedrijven, een dringend beroep op de reizigers: Betaal voor je reis!

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *