Dubbelexpositie Overweersepolderdijk

06/08/2020

Op zondag 9 augustus om 16.00 uur opent acteur Ydwer Bosma de dubbelexpositie van Rodi Vroom, keramiek, en de fototentoonstelling ‘frozen flowers’ van Ems Willems  in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. Deze tentoonstelling vindt plaats in de kapel van de gerestaureerde begraafplaats uit 1875, inmiddels een stiltegebied in Purmerend. 

 Als Purmerender Rodi Vroom zijn basisontwerp in gedachten heeft kunnen daarin gaandeweg eventueel veranderingen in komen. Zijn ervaring leert hem dat hij toch op zijn basisontwerp terugkomt. Zijn voorkeur gaat uit naar het maken van objecten met een strakke vormgeving; het mogen ook ronde vormen zijn. Hij doet zijn inspiratie op uit zijn directe omgeving, het kan ook zomaar iets zijn wat hij een aantal jaren eens heeft gezien.

Ode aan Maria, Ems Willems

Ems Willems over haar foto’s: bloeien, verwelken, vergaan; dat is de levenscyclus van elke bloem. Gevangen in het ijs vertellen bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid. Hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden, die hun geheim langzaam prijsgeven. Om mijn verhalen te vertellen gebruik ik fotografie in de puurste vorm; het licht is altijd natuurlijk.

Vanaf vrijdag, 7 augustus  is de nieuwe expositie te bewonderen en daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13:00 en 16:00 uur t/m zondag, 27 september. Dan is in de kapel een gastheer/-vrouw aanwezig die u ook veel kan vertellen over de begraafplaats en de mogelijkheden daarop. U kunt er ook terecht voor koffie of thee.  Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk of volg ons op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderdijk.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *