Doortrappen fietsfotoroute door polderlandschap

31/03/2022

Spurd heeft voor de eerste keer een unieke fietsfotoroute van ruim twintig kilometer uitgezet door het polderlandschap rond Purmerend en Ilpendam. De start is woensdagochtend 13 april bij NS station Purmerend (Bloemenbuurt). Het is een individueel af te leggen fietstour aan de hand van foto’s, het is geen groepsfietstocht. De deelnemers kunnen tussen half tien en half elf de fietstour beginnen. De veilige fietsroute is met veel zorg samengesteld en vanzelfsprekend zijn de verkeersregels van kracht.

Er is keuze uit een papieren versie en een digitale versie van de fietsfotoroute. Bij de digitale versie scant men de QR code en staat de route op de telefoon. Vooraf moet dan wel de QR app op het mobiel zijn gedownload. Op basis van herkenning van gebouwen en voorwerpen op foto’s raakt de route bekend. Er is geen reden tot snel fietsen, want de deelnemers bepalen zelf hoe lang ze over de route doen. Elk type fiets is te gebruiken en de fiets(st)er bepaalt het eigen tempo. Onderweg is er een plek waar de deelnemer(s). een kop koffie of thee krijgen aangeboden.

Aanmelden
Aanmelden is noodzakelijk, voor de documentatie met foto’s van de fietsroute en een kop koffie of thee op het rustpunt onderweg betaalt men per persoon vier euro.

Na betaling ontvangt de deelnemer bij vertrek van een medewerkster van Spurd de route. Wie de fietsfotoroute wil doen, moet zich voor woensdag 13 april aanmelden. Dat kan via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Voor betaling van de vier euro is er woensdagochtend 13 april een pinautomaat beschikbaar. Liever geen contante betaling, maar anders alleen met gepast geld.

2 comments

  1. Renata schreef:

    Oei ik kan die dag niet, maar kijkt me wel erg leuk om te doen.
    Kan ik de route ook op een andere dag of wellicht per e-mail ontvangen na betaling natuurlijk

  2. Piet Jonker schreef:

    Neemt u even contact op met Spurd. info@spurd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.