Diamanten flonkeren in Weidevenne

13/04/2018

Koos en Riet Dijkstra zijn zestig jaar getrouwd. Reden voor een feest en een felicitatiebezoek van burgemeester Don Bijl. Ruim voordat de burgemeester met een boeket bloemen aanbelde in de Karavaanstraat, waren de fotografen al aanwezig om ‘plaatjes te schieten’ van het stralende bruidspaar. Daarna volgden de officiële foto’s, waarbij elke fotograaf een andere positie van het bruidspaar met de burgemeester wilde. Deze keer was het verzoek voor een foto op het balkon en bereidwillig wandelde het gezelschap naar buiten.

Een bezoek van de burgemeester wordt door bruidsparen altijd zeer op prijs gesteld, en na het ‘officiële’ gedeelte , als de fotografen zijn vertrokken, gaan de bruidsparen in gesprek met de burgemeester en komen er, naast koffie, thee en taart, altijd prachtige verhalen boven tafel. Koos en Riet wisten ook veel te vertellen. Beiden zijn geboren in Amsterdam en trouwden in 1958. Ook toen lagen de woningen niet voor het oprapen, want ze moesten maar liefst bijna tien jaar ‘inwonen’ bij de vader van Koos. Daarna verhuisden ze naar de Hazepolder in Purmerend, waar ze met veel plezier hebben gewoond.

Op vakantie
In 2006 kregen ze via een familielid de tip dat er mooie woningen werden gebouwd aan de Karavaanstraat in Weidevenne (Woonstate W.C.J. Passtoors) en tot hun verbazing kregen ze na inschrijving meteen een woning toegewezen. Riet: “Het bevalt hier prima en het is lekker dicht bij het winkelcentrum. We kunnen er lopend naar toe en dat is fijn, want ja, je wordt ouder, het rijbewijs verloopt, de auto wordt minder en dan moet de auto er toch maar aan geloven.” Vervelen doen ze zich niet. Koos: “We puzzelen en klaverjassen graag en gaan geregeld op vakantie. Toevallig gaan we binnenkort weer naar Spanje.”

De redactie van weidevenner.nl feliciteert het diamanten huwelijkspaar en wenst ze een fijne vakantie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *