Cheque vanwege vijftigste nummer Historisch Purmerend

27/10/2019

Tijdens de inloopmiddag van de Vereniging Historisch Purmerend op zaterdag 26 oktober werd voorzitter Tineke Abercrombie verrast met een cheque van Є 250,- . De heer Cremers  overhandigde het bedrag namens de Ledenraad van de Rabobank, vanwege het verschijnen van het vijftigste verenigingsblad. Het eerste nummer verscheen in 1995, in zwart-wit en gedrukt op een kopieermachine, voor ongeveer 430 leden. Inmiddels valt bij de ruim 1800 leden twee maal per jaar het verenigingsblad / magazine op de mat. Deze maand het jubileumnummer, de vijftigste.

Gerda Platel-Hoogland, Marian de Boer-Schouw en Klasien Viskoper-de Boer zorgden in 1995 voor een eenvoudig blad met mededelingen, berichten en advertenties van plaatselijke bedrijven. Drie jaar later had Fred Beijert de plaats van Klasien Viskoper ingenomen en tekende voor de eindredactie. In 2008 telde de vereniging meer dan 1500 leden en kwam er een nieuw redactieteam bestaande uit Jack Otsen, Joop Stam, André Blonk en Jaap van Kuler. Het blad kreeg een nieuwe vormgeving en de naam Historisch Purmerend. Joop Stam overleed dat jaar en twee jaar later nam Ruud Luiks de plaats van Anderé Blonk over.

Special
Weer vier jaar later kwamen de eerste kleurenfoto’s en vanaf nummer veertig (september 2014) verscheen het blad in full colour.  De druk wordt verzorgd door Koopmans in Zwaag en het blad is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig magazine dat ook door niet leden met plezier wordt gelezen. Er worden regelmatig speciale nummers uitgebracht en nu wordt er nagedacht over een ‘special’ ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de vereniging in 2021. De redactie doet daarvoor een oproep voor ‘gastschrijvers’ die willen meewerken. Verhalen, foto’s, alles is welkom. Ook niet-leden mogen zich aanmelden, maar gewoon lid worden en het mooie magazine in de bus krijgen kan ook.

Correspondentieadres: info@vereniginghistorischpurmerend.nl. Meer informatie is te vinden op www.vereniginghistorischpurmerend.nl, maar langskomen tijdens de inloopmiddag in het VHP-huis aan de Kanaaldijk 10 (bij de Sluisbrug) kan ook. Elke laatste zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *