Bushalte Zambezilaan opnieuw aangepast

17/07/2012

De bushalte aan de Zambezilaan/Karavaanstraat is pas geleden aangepast. Eerder werden er blindegeleidelijnen geplaatst, vervolgens kwam er nieuwe bushokje. Deze week wordt de halte opnieuw opgehoogd. Bewoners vragen zich af waarom.

Een woordvoerder van de gemeente legt uit: “ Enige tijd terug heeft Stadsregio Amsterdam (de instantie die de subsidies voor de bushaltes verstrekt) de ontwerprichtlijnen voor toegankelijke bushaltes wat aangescherpt waardoor het noodzakelijk is dat er bij een (beperkt) aantal bushaltes in Purmerend nog wat kleine aanpassingen moeten worden doorgevoerd.

Voor wat betreft het haltepaar Karavaanstraat is de enige aanpassing die noodzakelijk is het flauwer maken van de inrijhoek van de meest noordelijke halte (zie bijgevoegde foto). Dit houdt in dat de trottoirbandenlijn wat opgeschoven zal worden en dat er een stuk betonverharding zal moeten worden vervangen. De werkzaamheden zullen in week 29 en 30 worden uitgevoerd, waarna de betonverharding in week 31 en 32 nog zal moeten uitharden. Gedurende de werkzaamheden zullen de bussen halteren langs een tijdelijke halte van betonplaten die iets voorbij de bushalte zal worden aangelegd. Overigens is dit de laatste halte in Weidevenne die nog dient te worden aangepast ten gevolge van de aangescherpte ontwerprichtlijnen van Stadsregio Amsterdam. “

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. W. van der Laan schreef:

    Wat een ongelofelijke geldverspilling weer zeg! Lekker over nagedacht! En weer 4 weken lang, vanaf ’s ochtends vroeg, met troep en herrie (drilboren en zware machines) voor de deur zitten! Terwijl er net 2 maanden geleden al die abri ongevraagd voor onze neus is gezet. En dan praat ik nog niet eens over de verkeerschaos. Gemeente Purmerend en Stadsregio Amsterdam bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *