Burgemeester sluit drugswoning in Weidevenne

09/12/2019

Burgemeester Bijl heeft op maandag 9 december 2019 een drugswoning aan de Springfontein in Weidevenne voor negen maanden gesloten. In eerste instantie wordt een drugswoning gesloten voor drie maanden. In de woning is voor de tweede keer een hennepkwekerij aangetroffen en daarom is deze woning nu voor negen maanden gesloten. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning/pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige bewoners/gebruikers en anderen de woning voor negen maanden niet mogen betreden.

Openbare orde
De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Melden
Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl.

Bron: Gemeente Purmerend

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *