Burgemeester sluit drugspand Weidevenne

15/10/2020

Burgemeester Bijl heeft op 13 oktober 2020 een drugspand aan de Nijlstraat voor drie maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen. De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor drie maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of per e-mail naar fraudemeldpunt@purmerend.nl

Bron: Gemeente Purmerend

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *