Burgemeester feliciteert 100-jarige Purmerender

29/07/2022

Op donderdag 28 juli bezocht burgemeester Don Bijl mevrouw Bosch-van Beijnen met een grote bos bloemen voor haar honderdste verjaardag. Mevrouw (Greet) Bosch-van Beijnen is geboren op 16 juli 1922 in Amsterdam en kwam in 1972 naar Purmerend. De officiële feestdag was al bijna twee weken geleden en daarbij kreeg ze een speciaal cadeau, namelijk een helikoptervlucht. Ze heeft er enorm van genoten, maar ziet het bezoek van de burgemeester (en fotografen) ook als een aparte belevenis.

Mevrouw Bosch-van Beijnen heeft ook gewoond in de Purmer en herinnert zich nog het uitzicht op de weilanden. “Als in het voorjaar de boer voerbakjes in het land plaatste, dan wist je dat er lammetjes in aantocht waren. Dat nu alles wordt volgebouwd met hoge panden vind ik maar niks.” De honderd jarige vermaakt zich nog best. Ze kijkt graag naar sport op tv en is blij met haar tuintje. Ze geniet van de muziek van André Rieu ‘en ik lees alle roddelbladen’ vertelt ze lachend.

Lievelingetje
In de woning hangen verschillende schilderijen, onder andere de Nachtwacht. Trots vertelt mevrouw Bosch-van Beijnen; ‘die heb ik zelf geschilderd, wel veel werk, maar leuk om te doen’. Ook de Mona Lisa kijkt de kamer in maar dat is een apart verhaal. ‘Dat is mijn lievelingetje’ zegt de nog montere honderd jarige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.