Bureaucratie stagneert markt Weidevenne

15/09/2014

De wMarkt Weidevenne april14 (40) (Medium)inkeliersvereniging was van plan om aanstaande donderdag weer met de warenmarkt te starten. Maar dit gaat helaas niet lukken volgens Mario Swartsenburg van de Primera.
Mario:” Ik had de indruk dat het een kwestie was van de vergunning voor de markt overzetten van PCN Evenementen op de winkeliersvereniging maar we moeten een nieuwe vergunning aanvragen. Inclusief tekening van de locatie en goedkeuring van de brandweer. Voor deze procedure staat acht weken, dus het kan nog wel even duren voordat de markt er weer staat.”

“We staan met onze rug tegen de muur! We willen wel, maar lopen tegen de bureacratie op. De ondernemer van de schoenenkraam op de markt, had al aangeboden om ons te helpen met het opzetten van de nieuwe markt. Iedereen is hard aan het werk om zo gauw mogelijk weer een leuke markt neer te zetten. Maar helaas, we moeten minimaal acht weken wachten! Dit houdt in dat we pas half november van start kunnen gaan, gelukkig wel voor de kerstperiode, maar toch. We hadden in de voorbereidende gesprekken met de gemeente de indruk dat het allemaal vrij vlot kan gaan. Maar de desbetreffende afdeling die de vergunning afgeeft denkt daar anders over.”

Het is dus wachten tot donderdag weer marktdag wordt op Weidevenne.
De gemeente was helaas niet bereikbaar voor commentaar vanwege sluitingstijd.
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Th Bunnik schreef:

    Zit net een enquête in te vullen van de gemeente.Maar als ik dit weer lees denk ik., Wat en wie moeten zich hier mee bemoeien. De brandweer kan dit in een een dag regelen.

    Maar er zal wel weer verschillende ambtenaren hun zegje er over moeten uiten. Met het gevolg dat elke ambtenaar er een week over doet. Want ze moeten zich waar maken. stel dat hert sneller kan kost dat weer een ambtenaar z’n baan. Belangrijke maatregelen nemen. Veiligheid en brandveiligheid en snel aan de gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *