Bram en Hennie zestig jaar getrouwd

26/02/2020

Woensdag 26 februari kwam burgemeester Don Bijl, met een grote bos bloemen, naar de Bloemenbuurt. Een van de eerste uitbreidingswijken in Purmerend met het bekende hertenkamp en waar veel kleine Purmerendertjes in de zandbak van kleuterschool Marijke speelden. Bram en Hannie Sies wonen sinds 1970 in deze gezellige wijk en vierden hun diamanten huwelijk. Zestig jaar getrouwd, reden voor de burgemeester om het paar te komen feliciteren. Daar bleef het niet bij, want na de fotosessie kwamen de verhalen los.

Bram (81) is geboren in Rotterdam en Hennie (78) in Haarlem. Hennie woonde met haar ouders op een vrachtboot aan de Oostdijk in de Beemster en toen de boot een keer bij het Volewijkspark in Amsterdam-Noord lag, kwam ze Bram tegen. In het park kwamen jongelui bij elkaar, speelden gitaar en zongen liedjes van onder andere Elvis Presley en de Everly Brothers. Hennie zag het wel zitten en vroeg Bram om verkering, maar die stemde daar niet zomaar mee in. Het kwam gelukkig toch goed en een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Bakfiets
Er was in die tijd grote woningnood, waardoor ze in verschillende kamers in Amsterdam woonden. Elke keer was het, hup, alles in de bakfiets, en op naar het volgende woonadres, waaronder een woonboot. Hennie voelde zich in het begin niet lekker in een huis, ze was de vrijheid van het varen gewend, maar nu wonen ze al vijftig jaar tevreden in Purmerend. Bram werkte tot aan zijn pensioen bij het in de hele regio bekende bedrijf Ketjen (later Akzo Nobel) in Amsterdam. Hennie deed het huishouden, werkte in de horeca en deed veel vrijwilligerswerk bij bejaardencentra. Hennie heeft zich ook ingezet voor de actie in 2012 om de zevenjarige Puck, die leed aan neuroblastoom, een behandeling in Amerika te geven.

Gebroken been
Bram is veel bezig met zijn hobby Tiffany glas in lood en Hennie maakt onder andere sierraden en verzorgt de tuin. ’s Winters gaan ze altijd overwinteren in Turkije, jarenlang in een appartement, maar op een keer zei hun dochter: “mam je hebt je hele leven hard genoeg gewerkt, ga nu maar eens genieten’, en vanaf toen werd het ‘geheel verzorgd’. Verleden jaar moest Hennie zonodig nog net even voor de vakantie de trap stofzuigen en het gevolg was, niet naar Turkije, maar met een gebroken been thuis in de Bloemenbuurt.

De redactie van weidevenner.nl feliciteert Bram en Hennie van harte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

 1. B Croese schreef:

  Lieve Bram en hennienog heel veel gezonde jaren met elkaar samen met Petra en jullie kleindochter
  🎉🎈🎗🎀🎉🎈🎁🎀
  Liefs van Bep en Elly Croese🎉🎈🎁🎀🎊🎈🎉

 2. Johanna schreef:

  Lieve bram en hennie.van harte gefeliciteerd met jullie 60 jarig trouwdag.ik ken jullie niet maar ik vind het heel mooi dat jullie zo lang getrouwd zijn.chapaeu.

 3. Angelique schreef:

  Van harte gefeliciteerd jullie zijn het voorbeeld van echte liefde💚
  Dikke 💋 van jullie overbuurmeisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *