Bomenkap en geveltuintjes in Julianastraat

31/12/2020

Julianastraat

De herinrichting van de Julianastraat staat voor de deur. Op 1 februari 2021 wordt gestart met de reparatie van de riolering en voor het groengebeuren in de straat is een beplantingsplan gemaakt. Alle nieuwe planten blijven laag, waardoor er altijd goed zicht is en planten en struiken niet over de parkeerplaatsen en stoep hangen. De planten blijven groen in de winter met uitzondering van de plantvakken op de kop van de Wilhelminalaan. Deze hebben tijdens de zomer een afwisselende bloei in verschillende kleuren.

Op verzoek van bewoners worden de bestaande bomen zo laat mogelijk gekapt. Er mogen geen dieren worden verstoord door het kappen van bomen en daarom is er voor gekozen om net voor het nieuwe broedseizoen te kappen. De kap van de bomen is verplaatst naar februari 2021.

Geveltuin
Een aantal bewoners wil graag een geveltuin en de gemeente ondersteunt dat verzoek. Bewoners zonder voortuin, waarbij de stoep breder dan 1.80 meter wordt, kunnen een geveltuin aanvragen. De geveltuin is maximaal een tegel diep. En de gewenste breedte mag de bewoner zelf aangeven. De maximale breedte van de geveltuin is de breedte van de woning. De gemeente neemt de aanleg van de geveltuintjes mee in de uitvoering, maar plantjes komen voor eigen rekening.  Wel geeft de gemeente een bon van een tuincentrum van € 10,- per tegelbreedte, tot een maximum van € 50,-. Wie al een geveltuin heeft en deze wil behouden wordt verzocht dat te melden.

Lichtoverlast
Vanuit bewoners waren er ook vragen over lichtoverlast in woningen door openbare verlichting. Het licht van de lampen van de nieuwe lantaarnpalen staat gericht op de weg en de lichtmasten worden zo ver mogelijk van de woningen af en op de erfgrens geplaatst.

Voor ontwerpschets: PDFOntwerp – update Julianastraat december 2020

Voor vragen kunt u mailen naar Paula de Groot, omgevingsmanager, via omgevingsmanagement@purmerend.nl of bellen via KKC (0299) 452 452 (tussen 22 december en 4 januari niet bereikbaar).  

Eerder op weidevenner.nl:

‘Al in 2013 kreeg de gemeente veel meldingen van onder andere te hard rijden in de Julianastraat. De daarop volgende jaren is uitgebreid onderzoek gedaan en een intensief participatieproject ontstaan. Bewoners konden meepraten en uiteindelijk is het resultaat het uitgaanspunt geworden van de reconstructie. De aanpassingen dragen bij aan meer verkeersveiligheid, uitbreiding van het aantal parkeerplekken en meer overzicht bij het kruispunt met de Dahliastraat. Ook kan de afvalinzameling worden aangepast naar ondergronds.’

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *