Bijeenkomst Stichting Luctus zondag 14 april

11/04/2024

Stichting Luctus faciliteert regelmatig bijeenkomsten in Heel Europa, waarin rouwbeleving centraal staat. Op zondag 14 april komt Manu Keirse langs, schrijver van diverse boeken over rouwen, zoals het boek Rouwen is Liefde. Hij gaat eerst met de bezoekers aan de slag met een kleine schrijfoefening. Daarna is er tijd waarin je een brief kan schrijven met als titel ‘Wat ik je nog wilde zeggen’. Manu: ‘Leven is verlies ervaren, overleven is leren hoe ermee om te gaan’. Een manier om ‘verlies te verweven in je leven’ is het verdriet woorden te geven.

Stichting Luctus biedt in een professionele setting verlies- en rouwbegeleiding, met ruimte voor samenzijn en groepsgesprekken. Onder ervaringsdeskundige begeleiding organiseert de stichting bijeenkomsten, waarin rouwbeleving centraal staat. Belangrijke elementen hierbij zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om met elkaar herinneringen te delen.

Koffie en thee
De toegang is gratis, wel wordt er een bescheiden bijdrage gevraagd voor de koffie en thee. Stichting Luctus is ook te volgen via facebook.com/stichting.luctus. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. De locatie is Clup Welzijn in Heel Europa, Genuahaven 48 Purmerend (ingang om de hoek aan waterkantzijde). Meer informatie : info@stichtingluctus.nl

 
Het motto van Stichting Luctus is: ‘Ik rouw en kom boven’, vrij naar de spreuk in het wapen van Zeeland ‘Luctor et emergo’ die ‘Ik worstel en kom boven’ betekent. Een verlies laat altijd zijn sporen na bij de achterblijvende(n). Er is verdriet en pijn. Het verlies van een dierbaar persoon, door overlijden of (echt)scheiding, verlies van gezondheid en ook verlies van werk of een ander pijnlijk verlies kan leiden tot een proces van rouw. Rouwen om verlies is op een natuurlijke manier omgaan met het verdriet van het verlies. Soms herkennen en erkennen mensen dit niet, of stoppen ze hun gevoel ver weg. Zelfs zo ver weg dat er vanbinnen iets bevriest, dit noemen we ‘gestolde rouw’. Gestolde rouw kan psychische problemen en lichamelijke klachten tot gevolg hebben. In Purmerend en omstreken zijn er geen georganiseerde mogelijkheden tot het delen van rouw en verdriet. Dit was in 2017 de aanleiding tot het oprichten van Stichting Luctus. Deze stichting biedt mensen hulp en ondersteuning bij het op een gezonde manier aangaan van hun rouw, om te voorkomen dat ze in geestelijke nood raken.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *