Bijeenkomst Stichting Luctus op zondag 11 februari

03/02/2024

Stichting Luctus faciliteert bijeenkomsten, waarin rouwbeleving centraal staat. Op zondag 11 februari is het thema: Troostbloem – een bron van troost. Een creatieve workshop met herinneringen in stof onder leiding van Anita Verbond (dnaverbond.com). Neem zelf 1 á 2 kledingstukken mee (voorkeur katoenen, lichte stoffen) van de geliefde. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om met elkaar herinneringen te delen.
De toegang is gratis, wel wordt er een bescheiden bijdrage gevraagd voor de koffie en thee. Stichting Luctus is ook te volgen via facebook.com/stichting.luctus. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.
 

Gedicht DNA Verbond.com

Laten wij samen het pad belopen

Praten erover, breekt het open

Rouw hoef je niet alleen te beleven

Daarom heeft mijn papa mij zo een mooie achternaam gegeven…

Mijn missie is om jou met je dierbare te verbinden,

dus laten wij elkaar vinden…

Rouwbegeleiding
Stichting Luctus biedt in een professionele setting verlies- en rouwbegeleiding, met ruimte voor samenzijn en groepsgesprekken. Onder ervaringsdeskundige begeleiding faciliteert Stichting Luctus bijeenkomsten waarin rouwbeleving centraal staat. Belangrijke elementen hierbij zijn erkenning en herkenning van lotgenoten in het verdriet en de pijn van het gemis van een dierbare, werk of ander verlies.

Heel Europa
De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. De locatie is Clup Welzijn in Heel Europa, Genuahaven 48 in Purmerend (ingang om de hoek aan waterkantzijde). Meer informatie : info@stichtingluctus.nl

 
Het motto van Stichting Luctus is: ‘Ik rouw en kom boven’, vrij naar de spreuk in het wapen van Zeeland ‘Luctor et emergo’ die ‘Ik worstel en kom boven’ betekent.
Een verlies laat altijd zijn sporen na bij de achterblijvende(n). Er is verdriet en pijn. Het verlies van een dierbaar persoon, door overlijden of (echt)scheiding, verlies van gezondheid en ook verlies van werk of een ander pijnlijk verlies kan leiden tot een proces van rouw. Rouwen om verlies is op een natuurlijke manier omgaan met het verdriet van het verlies. Soms herkennen en erkennen mensen dit niet, of stoppen ze hun gevoel ver weg. Zelfs zo ver weg dat er vanbinnen iets bevriest, dit noemen we ‘gestolde rouw’. Gestolde rouw kan psychische problemen en lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

In Purmerend en omstreken zijn er geen georganiseerde mogelijkheden tot het delen van rouw en verdriet. Dit was in 2017 de aanleiding tot het oprichten van Stichting Luctus. Deze stichting biedt mensen hulp en ondersteuning bij het op een gezonde manier aangaan van hun rouw, om te voorkomen dat ze in geestelijke nood raken.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *