Bezoekers superblij dat ze weer het water in kunnen

19/05/2020

Maandag 18 mei  gingen, na negen weken, de deuren van het Leeghwaterbad weer open voor publiek. Deze eerste dag waren er 140 deelnemers aan zwemactiviteiten verspreid over de dag en meer dan vierhonderd zwemleerlingen. Populairste zwemactiviteiten in mei zijn op dit moment, met bijna driehonderd reserveringen, banen zwemmen en met honderd reserveringen AquaRobic. Deelnemen aan een van de meer dan tien verschillende zwemactiviteiten kan alleen na online reservering en betaling.

Voor alle zwemactiviteiten geldt tijdelijk een verlaagd tarief. Tot juni zijn er nu al  meer dan zeshonderd reserveringen voor zwemactiviteiten. De zwemlessen zijn inmiddels voor zestig procent gereserveerd. Directeur van Spurd, Jancor de Boer: ‘Wij zijn zeker tevreden met het aantal reserveringen dat  we in de eerste dagen hebben ontvangen. Er echter is in alle groepen nog wel plaats. Het is ook wennen aan het moeten reserveren voor zwemactiviteiten.’ Manager van het Leeghwaterbad Freek Eshuis voegt hier enthousiast aan toe: ‘Het is zo fijn dat we weer open zijn! Blije gezichten in het water en iedereen die wij spreken zegt dat ze het water hebben gemist!’ Tweede pinksterdag is het alleen mogelijk op reservering te komen banen zwemmen. Het zwembad is Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) en eerste pinksterdag (zondag 31 mei) gesloten.

Veiligheid voorop
Vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen gelden speciale coronahuisregels voor de veiligheid van bezoekers en personeel. Wie (mogelijk) corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft – of als er iemand in hetzelfde huis dat heeft – moet niet naar de afgesproken zwemactiviteit komen. Douchen voor of na het zwemmen is niet toegestaan.

De medewerk(st)ers maken het zwembad dagelijks extra vaak schoon en desinfecteren na gebruik de kleedhokjes en toiletten. Er is voor bezoekers een zogenoemde routing aangebracht in het zwembad. Op basis van het protocol van de zwembadbranche is vanwege de veiligheid ook in het Leeghwaterbad het chloorgehalte van het zwemwater verhoogd.

De komende weken beslist het zwembad op basis van de ervaringen over uitbreiding met  zwemactiviteiten vooral voor ouderen zoals Aangepast Zwemmen, WaterGymnastiek, Zwem Samen, Herstel na Kanker en FiftyFit. Nu is reserveren mogelijk voor banen zwemmen, AquaBootcamp, AquaFun, AquaJoggen AquaRobic, AquaSport, BabyPeuterZwemmen, Floatfit HIIT, Floatfit Grow, Floatfit Balance, TrimFitness en ZwangerschapsZwemmen.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *