Bep van Os in de etalage

12/07/2022

Na het grote succes van de Purmerender Art Fair, waar bezoekers niet alleen kunst konden zien, maar ook kopen en met de kunstenaars in gesprek konden gaan, staan elke maand lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelt de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met één of meerdere werken. Deze maand is dat schilderes Bep van Os.

Bep wordt geboren in Rotterdam en tekent als kind al alles wat los en vast zit. Op haar achttiende ontdekt ze olieverf en pas later aquarel en acryl. Ze legt zich niet vast op één onderwerp, maar zoekt steeds een nieuwe uitdaging. Inspiratie doet ze op tijdens vakantiereizen en gebruikt daarvoor foto’s en aantekeningen. Van kinds af aan tekent en schildert Bep portretten en die maakt ze nog steeds in opdracht.  

Tweemaal won Bep de publieksprijs in Purmerend met portretten van Marcel Kapteijn en Kees Kasbergen, maar met hetzelfde gemak schildert ze Hollandse wolkenluchten of Afrikaanse landschappen. Dit jaar exposeert ze meer kleine schilderijen van dieren en portretten, de meeste in olieverf en een enkeling in acryl. Meer informatie is te vinden op www.bepvanos.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.