Beemster Valery aardappelen voor Voedselbank Purmerend

20/05/2020

Voorbijgangers op de Kaasmarkt in Purmerend keken zaterdag16 mei vreemd op toen ze in plaats van de gebruikelijke frisdrank, drop, chocolade, folders of kattensnoepjes een gratis zak aardappelen kregen aangeboden. Eerst werd gedacht aan een demonstratie van boeren uit de Beemster, maar al snel werd duidelijk dat de SP Purmerend achter de actie zat. Tweehonderdvijftig kilo piepers vonden gretig aftrek en volgens voorzitter Theo de La Haye waren ze ‘binnen de kortste keren uitverkocht’. Deze succesvolle actie vroeg om een vervolg en op dinsdag 19 mei kreeg de Voedselbank Purmerend vijftig zakken aardappelen aangeboden.

De aanbieding is een gevolg van de actie van ‘boze boerin’ Astrid Francis uit de Beemster die zes ton aardappelen voor het kantoor van supermarkt Deen stortte. Pim Meeder, penningmeester van de SP Purmerend: “Wij lazen het artikel en dachten dat kan niet waar zijn. Zoveel aardappelen van lokale ondernemers die niet worden afgenomen, maar wel buitenlandse piepers in de winkel, daar gaan we iets aan doen. De eerste actie was om mensen bewust te maken dat het natuurlijk veel beter is om Nederlandse en vooral lokale producten te kopen. Met deze donatie aan de Voedselbank laten we ook de mensen die het wat minder goed hebben meedelen.”

Blij verrast
Coördinator Anita de Snaijer van de Voedselbank Purmerend was blij verrast met de donatie: ”Op dit moment hebben we gelukkig nog genoeg voorraad, maar we vermoeden dat het na de coronacrisis snel drukker gaat worden. Geweldig dat in deze tijd ook aan de Voedselbank wordt gedacht. Aardappelen uit de Beemster zijn een mooie toevoeging aan het pakket.”

Regeling
Ondanks de coronacrisis is aanmelden bij de Voedselbank nog steeds mogelijk. In geval van beperkte voorraad kan worden teruggevallen op de overkoepelende organisatie Voedselbanken Nederland. In het geval van schulden of achterstanden zal in samenwerking met andere organisaties, zoals Gemeente Team SHV, Preventie of de sociaal raadslieden van Clup Welzijn, gekeken worden of er regelingen getroffen kunnen worden met de schuldeisers. De Voedselbank heeft als doel om iedereen te helpen. Zij doen er alles aan om te voorkomen dat mensen tussen wal en schip belanden.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *