Beemster Light Festival maakt verbinding

16/12/2019

foto: Geert Heikens

1 December 2019 is het precies 20 jaar geleden dat UNESCO aan Droogmakerij de Beemster de status Werelderfgoed heeft verleend. Om dit te vieren wordt van 1 t/m 20 december het Beemster Light Festival georganiseerd. Vrijdag 13 december maakten gemeenteraadsleden en colleges van Beemster en Purmerend, op uitnodiging van Visit Beemster, een bustocht langs de verschillende verlichte objecten. In aanloop naar de fusie op 1 januari 2022 was dit het eerste werkbezoek van de bestuurders van Purmerend aan de Beemster. Met een volle bus werd gestart vanaf het Beemster stadhuis voor een anderhalf uur durende rit.

Voorzitter Daniëlle Woudstra van Visit Beemster gaf uitleg over wat er allemaal nog t/m 20 december te zien is.  Zij vertelde trots over het vele werk dat buurtverenigingen, particulieren, maar ook het bedrijfsleven in deze objecten hebben gestoken. Danielle:” Bij de start van dit project hebben Edgar Verhoef en ik ons nog wel eens afgevraagd of het wel zou gaan lukken, maar gelukkig bleek iedereen net zo enthousiast als wij!” Helaas kon de bus niet overal komen, maar iedereen werd door burgemeester Joyce van Beek van harte uitgenodigd om binnenkort nog een keer terug te komen.

Geen concurrenten

Maurice Wortel

Het thema van Light Festival is Verbinding en deze avond werd de verbinding gemaakt tussen Purmerend en de Beemster. Burgemeester Don Bijl verwoordde het als volgt: “Deze bustour laat weer eens zien hoe mooi beide steden zijn, ieder met zijn eigen unieke objecten. Wij zijn geen concurrenten maar wij vullen elkaar enorm aan.” Na een lasershow, gemaakt door Maurice Wortel, bij de oude pekelbaden bij kaasmakers Cono ging het weer huiswaarts. Iedereen was het erover eens: Het Beemster Light Festival heeft zeker een verbinding gemaakt, deze keer in ieder geval tussen de bestuurders van Purmerend en de Beemster.

Kijk voor meer informatie over dit festival op www.visitbeemster.nl of volg het Beemster Light Festival op Facebook en Instagram.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *