Bankjes Molenplantsoen wegens overlast verwijderd

03/08/2021

Bankje bij de brug mag blijven.

Na de nieuwbouw aan het Molenplantsoen werden in de grasstrook langs de Where drie mooie stalen bankjes geplaatst met uitzicht op het water, de bootjes en de Hoornsebrug. Onlangs kreeg de gemeente Purmerend het verzoek van enkele bewoners om de bankjes te verwijderen. Als reden werd opgegeven dat bewoners veel last hebben van geluidsoverlast en zwerfafval rondom deze plekken. Vanwege de nabijheid van een coffeeshop en uitgaansgelegenheden trekt de locatie van de bankjes wisselende groepjes jeugd aan.

Er zijn al verschillende acties ondernomen om de overlast tegen te gaan door gesprekken met jongerenwerk en het inzetten van handhaving. Doordat de overlast steeds veroorzaakt wordt door verschillende groepjes, is het tot nog toe niet gelukt om de overlast te verminderen en is de gemeente voornemens de bankjes te verwijderen.

Mag blijven
Omdat de bankjes niet alleen voor jongeren bedoeld zijn, wil de gemeente ze niet meteen alle drie verwijderen. Omdat het tweede en derde bankje vanaf de brug volgens omwonenden het meest in gebruik zijn door de jeugd, worden deze verwijderd. Het bankje bij de brug blijft voorlopig staan en hopelijk wordt zo de overlast verholpen.

Na een half jaar volgt een evaluatie en wordt gekeken of het laatste bankje ook zal moeten verdwijnen. Vragen en opmerking kunnen tot 6 augustus worden gemeld bij de wijkmanager via e-mail: ra.gigengack@purmerend.nl.  

Mag niet blijven

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

6 comments

 1. Ineke wolfswinkel schreef:

  Worden nu alle voorzieningen verwijderd ..mogen jongeren nergens meerdere aanwezig zijn..geen woonruimte voor jongeren en plekken om samen te komen. Moeten ze de stad uit ofzo. Zelf nooit jonggeweest zeker.

 2. Doomernik schreef:

  Mag je nog wel wat in Purmerend? Ik vind het van een grote zieligheid om zo om te gaan met jongeren! Ook ouderen kunnen er wat van hoor! Rotzooi maken hoort natuurlijk niet, maar om daar bankjes voor te verwijderen…….! Overdag zitten daar ook wel eens mensen!

 3. Mar schreef:

  Triest dat ze nergens meer mogen samen komen.

 4. Esther schreef:

  Triest

 5. Giet schreef:

  “Vanwege de nabijheid van een coffeeshop en uitgaansgelegenheden”…
  Kan het nog beknopter?

 6. mart schreef:

  Hoe kleinzielig kunnen mensen zijn, het lijkt wel of ze overal klagen, langs de where en langs de kanaalkade en de Zuiddijk in de Beemster, als je op de koemarkt woont is het erger en daar klagen ze niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *