Applaus voor Rina Edel

18/06/2019

Het aanbieden van het plan HOP Weidevenne was voor de bewonersgroep een eerste succes in de realisatie van een hondenontmoetingsplek. Na veel vergaderen, overleg en een aantal bewonersavonden kon het plan, samen met HOP Wheermolen, worden aangeboden aan wethouder Eveline Tijmstra. Rina Edel kon helaas niet aanwezig zijn bij de overhandiging want Rina is ziek. Erg ziek. Ze was er in gedachten echter wel degelijk bij, want namens de groep Weidevenne vroeg Conny Dijkstra aandacht voor haar afwezigheid en hoe ze zich met hart en ziel heeft ingezet voor het tot stand komen van het plan. Onder andere door vele kilometers te lopen om flyers voor de bewonersavonden rond te brengen. Als reactie volgde een enthousiast en welgemeend applaus voor Rina.

Rina Edel is van jongs af aan al gek op dieren. Als kind had ze katten en een poedel, genaamd Esther, die in een ogenblik van onoplettendheid wist te ontsnappen en onder een auto terecht kwam. Rina: “Zoiets blijft je altijd bij en dan denk je vaak waarom kan je vrijwel nergens in de wijk je hond lekker laten rennen.” Op tv (Cesar Millan) zag ze hoe er in Amerika mee wordt omgegaan, maar ook in bijvoorbeeld Almere zijn prachtige speelvelden voor honden te vinden en nog dichterbij in Purmer-Zuid. Rina:”Het begon bij mij te malen en toen ik een oproep van Jannie van der Ploeg op Facebook zag, heb ik me meteen aangemeld. Uitlaten van mijn hond Djenna gaat nu via een smal schelpenpadje langs een fietspad, waar van socialisatie tussen honden geen sprake is en als je even niet oplet de riemen van meerdere honden door elkaar raken.”

Verhuist
Er ontstond een hechte en enthousiaste groep die met steun van de wijkmanager en gemeente begon aan de verwezenlijking van een echt speelveld voor honden. Niet iedereen zag het zitten en er kwamen veel vragen en opmerkingen, vooral tijdens bewonersavonden. Alle reacties werden serieus bekeken en voor zover mogelijk verwerkt in het plan. De reacties kwamen uit alle delen van Weidevenne, net als de leden van de bewonersgroep. Rina: “Ik woon in de Hazepolder, maar sinds een aantal jaren is de hele wijk (ongemerkt) verhuisd naar Weidevenne.“

Super blij
Vanwege haar ziekte kan Rina de beoogde HOP alleen nog per scootmobiel bereiken, en als ze daar, samen met golden retriever Djenna, in gedachten een mooie  hondenontmoetingsplaats ziet, ontstaat er een mix van ontroering en blijdschap. Rina: Ik ben super blij dat het van de grond is gekomen en heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt. Dat hebben we als bewoners/hondenbezitters dan toch maar even mooi gedaan.”

Waardering
Rina wil zichzelf beslist niet op de voorgrond plaatsen, want ‘we hebben het als groep gedaan’, maar een extra schouderklopje heeft ze zeker verdiend. De laatste tijd voelde ze zich niet in staat elke vergadering bij te wonen, maar haar inbreng en vele werk verdient bewondering en waardering. Het applaus was welverdiend.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Linda taart schreef:

    Die lieve rina ,heb een aantal jaren in purmerend gewoond waar ik van haar gezelschap mocht genieten en altijd samen met haar hond haar hart is zo goed voor dieren dar we gelijk een klik hadden ,ze mag idd trots zijn wat ze heeft bereikt ,lieve rina ook al woon ik 300 km verder DENK ZO VAAK AAN JOU als je dat maar weet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *