Anoniem messen inleveren in Purmerend en Beemster

04/10/2021

Dit najaar wordt er een landelijke inleveractie georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd steekwapens anoniem in te leveren. De inleveractie vindt plaats in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober. De gemeenten Purmerend en Beemster hebben zich aangesloten bij deze campagne. In Purmerend kunnen steekwapens worden ingeleverd bij het Politiebureau, Component 96, en bij mobiele inleverpunten in verschillende wijken (onder andere Weidevenne).    

Burgemeester Don Bijl van Purmerend: “De gemeenten spannen zich in voor de lokale openbare orde en veiligheid. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners zich veilig voelen in onze gemeente.” Karen Heerschop, burgemeester van Beemster, is het daar helemaal mee eens. “Wapens passen niet bij een veilige gemeente, daarom sluiten we aan bij de landelijke actie.”

De campagne roept op om messen in te leveren in de speciale inlevertonnen op politiebureaus, diverse scholen en jongerencentra. Voor het inleveren van vuurwapens kan met de politie een afspraak worden gemaakt. Op 22 oktober worden de resultaten van deze landelijke inleveractie bekend gemaakt

De QR code linkt door naar het overzicht van de landelijke inleverpunten.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *