Andere werkwijze groenonderhoud Weidevenne en Wheermolen

16/02/2020

Wethouder Eveline Tijmstra heeft namens het college in een brief aan de gemeenteraad aangegeven dat er één en ander gaat veranderen in de uitvoering van het groenonderhoud in de wijken Weidevenne en Wheermolen. Eerder was al bekend dat de werkzaamheden voor Werkom (voorheen BaanStede) vanaf 1 maart 2020 anders zullen worden ingericht en daarnaast het contract met de aannemer die het groenonderhoud verzorgt wordt ontbonden. Daardoor moet er opnieuw worden gekeken naar een andere invulling van het groenonderhoud in deze wijken.

Opnieuw aanbesteden bij verschillende aannemers gaat naar verwachting ongeveer € 100.000 meer kosten dan de aanbesteding in 2019. Een aanbesteding duurt ongeveer vier maanden en voor de tussenliggende tijd is geen aannemer te vinden. Het college verwacht dat met het inzetten van flexibele werknemers uit eigen dienst de benodigde werkzaamheden wel kunnen worden uitgevoerd. Het is dan mogelijk een goede mix te maken van vakbekwame en ervaren medewerkers en ingehuurde krachten.

Goede resultaten
In 2018 is het groenonderhoud in De Gors op deze wijze uitgevoerd en is gebleken dat dit tot goede resultaten leidt. Het college heeft daarom besloten te kiezen voor uitbreiding van de eigen dienst voor Weidevenne en Wheermolen voor de periode van één jaar (1 maart tot en met 28 februari 2021 ).

Eigen medewerkers
Alle werkzaamheden in Weidevenne en Wheermolen zullen in 2020 worden uitgevoerd zoals tijdens de aanbesteding in 2019 is overeengekomen. In iedere wijk zijn naast de flexibele werknemers altijd twee eigen medewerkers onderdeel van het team. De controle op de werkzaamheden blijft bij de opzichters.

Adoptiegroen
Voor bewoners is er nog steeds de mogelijkheid een stukje gemeentegrond in te richten en te onderhouden als tuin. Voor informatie kunt u contact opnemen met wijkmanager Michael Lanting: m.lanting@purmerend.nl voor Weidevenne of Edwin Färber: e.farber@purmerend.nl  voor Wheermolen. Telefoon: 0299-452452.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. w. schreef:

    gaat men het eigen personeel ook inlichten/voorbereiden?

  2. Mevrmeijer schreef:

    Ik zou het fijn vinden als er bordjes worden opgehangen voor de auto.s die gaan shoppen in de canberrastraat
    Dat ze hun auto niet achteruit inparkeren van wegen de uitlaat gassen .het kleine stukje aan de zijkant van mijn huis .
    Is een looppad geworden waardoor de auto,s beschadigen wij wonen op de begane grond Voor de mensen met een handicap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *