Afsluiting doorgang Darwinstraat

08/07/2018

Vorig jaar heeft de gemeente besloten dat de Darwinstraat aan het einde tussen de weg en het fietspad afgesloten zou worden tijdens de bouwactiviteiten. Zo zouden bezoekers van het winkelcentrum gedwongen worden op het parkeerdek te parkeren. Dit is vooral van belang om het medisch centrum overdag goed bereikbaar te houden en parkeergelegenheid te bieden aan de bewoners. Het lijkt dat dit goed werkt en daardoor de parkeerdruk in de Darwinstraat iets verminderd is. De laatste tijd krijgt de gemeente echter klachten van bewoners over de situatie.

Helaas zijn ook de ondernemers van het winkelcentrum niet blij met de afsluiting. Zij geven aan inkomsten te missen door de afsluiting, omdat men minder makkelijk snel een boodschap kan doen zonder gebruik te maken van het parkeerdek. De ondernemers hebben het hier niet alleen over auto’s, maar vinden ook dat voetgangers het winkelcentrum slechter kunnen bereiken.

Tussenweg
De wijkmanager en projectleider hebben daarom overlegd met de eigenaar van het winkelcentrum, de winkeliers, de apotheek, het medisch centrum en de bewoners om tot een oplossing te komen. Een oplossing die voor alle partijen optimaal is, is er helaas niet. Er is daarom besloten een tussenweg te zoeken en kort gezegd betekent het dat de Darwinstraat afgesloten blijft en de Canberrastraat in de definitieve situatie open blijft. De parkeerdruk in de Darwinstraat zal hierdoor naar verwachting binnen de perken blijven en er zal minder geparkeerd worden door winkelend publiek. De beide openingen bij de Canberrastraat en Sydneystraat blijven open, zodat het winkelcentrum via de bruggen per fiets en te voet goed bereikbaar is.

Plaatsen hek
Het tijdelijke hek aan het einde van de Darwinstraat blijft gehandhaafd. Als de bouw van de appartementen en het jongerencentrum klaar is, wordt de definitieve groene afscheiding, net zoals in de Melbournestraat geplaatst. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met wijkmanager Henk Noordhuis via (0299) 452 452.
Op de onderstaande tekening kunt u de definitieve situatie zien.
Bron: Gemeente Purmerend

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *