Actie Red het Beusebos gestart

10/11/2017

Vrijdagmiddag 10 november opende Joke Beuse in Grand Café Heel Europa de actieweek Red het Beusebos. Joke is de dochter van Piet Beuse, voormalig wethouder naar wie het bos is vernoemd.

De actieweek werd geopend met een flyeractie op de geboortedag van Piet Beuse en is een initiatief van de stichting Vrienden van het Beusebos en GroenLinks Purmerend. Na een welkomstwoord van Carla Brocken (GroenLinks) en een korte toespraak van Martien Roelofs (Vrienden van het Beusebos), die benadrukte dat ‘de strijd nog niet gestreden is’, bedankte Joke Beuse de aanwezigen voor hun inzet en had ze een duidelijke boodschap voor het college en de gemeenteraad. “Probeer het kappen van het Beusebos er niet nog even snel door te jassen, maar geef de politieke partijen de kans hun mening over de toekomst van het bos in de verkiezingsprogramma’s op de nemen. Dan kunnen inwoners een weloverwogen keus maken op wie ze in 2018 gaan stemmen.”

Als start van de actie bezorgde Joke Beuse de eerste flyer bij Heel Europa, waarna de vrijwilligers de omliggende wijk introkken om de flyers te verspreiden. Naast de flyeractie is er tijdens de actieweek op zondag 12 november een kaboutertocht voor kinderen en staan vrijwilligers op de warenmarkt in het Centrum.

Voor meer informatie: www.beusebos.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. klaas breve schreef:

    vind het heel belangrijk dat het beusebos blijft bestaan,voor nu,en voor later.we hebben al genoeg v d valk hotels hier in de buurt, stoppen er mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *