Sportief spelen tijdens ZomerPurVak

17 augustus 2017

De ZomerPurVak biedt vanaf 21 augustus activiteiten voor peuters, kinderen tot en met twaalf jaar en voor jongeren vanaf dertien jaar. In verschillende wijken en in het Spurd-Leeghwaterbad kunnen kinderen sportief spelen. Naast de vaste opstelling van sport- en spelmaterialen zijn er in de sportzalen wisselende materialen en diverse clinics. De toegang tot de ZomerPurVak is gratis, behalve voor het zwembad.

Peuters
Maandag t/m vrijdag in sportzaal Sweelinckstraat, onder meer ballenbad, kruipparcours, driewielerparcours en een springkussen. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.
Kinderen t/m twaalf jaar
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur, gratis toegankelijke sportieve activiteiten in de verschillende sportzalen en bij de sportbus.
Jongeren vanaf dertien jaar
– Sporthal De Vaart, ZomerPurVak : 21 t/m 24 en 28 t/m 31 augustus van 19.30 uur tot 22.00 uur.
– Sportzaal De Gors bij het winkelcentrum, ZomerPurVak: 21 t/m 25 aug. en 28 aug. t/m 1 sept. Van 13.30 uur tot 16.00 uur.

In alle sportzalen staat een springkussen en kunnen de kinderen onder andere voetballen, penalty schieten, tafeltennissen en trefballen. Op verschillende dagen zijn er clinics korfbal van KV Purmer, rugby van Rugbyclub Waterland, atletiek van NEA Volharding en tennis van TV Elckerlyc.

Zeilen en kanovaren
Kinderen kunnen in de Gorssloot kanovaren of zeilen, een zwemdiploma is verplicht. De tijden zijn gelijk aan de openingstijden van de sportzalen.

Zwemmen
In het Leeghwaterbad is er van 13.00 – 16.00 uur in de verschillende baden en op de speelweide een zeepkussen en waterspelen. Donderdag 31 augustus is er een clinic duiken, inschrijven kan bij de receptie van het Spurd-Leeghwaterbad, kosten € 2,50. Voor de ZomerPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad betaalt de bezoeker de reguliere toegangsprijs: € 5,20 of op woensdagmiddag € 4,50. Wie een ZomerZwemAbonnement 2017 heeft, kan gratis meedoen aan de ZomerPurVak.

Spurd verzorgt de ZomerPurVak in de sportzalen en op locatie op verzoek en met subsidie van de gemeente Purmerend.
Kijk voor meer informatie op de website van Spurd/Purvak of download hier het programma.

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *