Kom eens kijken op de Oude Begraafplaats

7 augustus 2017

Rondleiding Oude Begraafplaats
foto: Piet Jonker

Wist u dat Purmerend nog een Bastion (verdedigingswerk) aan de Nieuwstraat heeft die dateert uit de 17e eeuw? En dat daar een begraafplaats ligt, ook uit de 17e eeuw? Daar ligt veel geschiedenis begraven. Van de vele Purmerenders die daar begraven liggen, is heel veel te vertellen. Zij hebben Purmerend gemaakt zoals het nu is. Op de dagen dat de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend aanwezig is, kunnen vrijwilligers u van informatie voorzien. Misschien ligt er wel familie van u.

De vrijwilligers brengen de Oude Begraafplaats weer in monumentale staat door de graven op te knappen en de letters opnieuw in te schilderen. Nieuwsgierig? Iedere woensdagavond tot eind september zijn we aanwezig van 18.30 tot 20.30 uur. 12 Augustus is er een vrijwilligersochtend en 9 september is het Open Monumentendag. Dan zijn we de hele dag op de Oude Begraafplaats en is er ook een tentoonstelling met een rondleiding om 11.00 uur.

Op14 oktober,18 november en 23 december zijn er vrijwilligersochtenden van 08.00 tot 12.00 uur. Op de website http://www.oudebegraafplaatspurmerend.nl kunt u allerlei informatie terugvinden.

Foto: Jan Kramer

Hier wordt een van de geadopteerde graven helemaal opgeknapt en de letters opnieuw ingeschilderd. Abraham Cornelis Vos is nu nog niet goed zichtbaar. De kwast voor de schilderes staat klaar om het verder af te maken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *