Vrijwilligers in het zonnetje gezet

14/02/2022

Traditiegetrouw zetten diverse politieke partijen op Valentijnsdag vrijwilligers in het zonnetje. Maandag 14 februari, werden de medewerkers van de Oude Begraafplaats door D66 verrast met taart bij de koffie. Mark Intres, fractievoorzitter, bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet.: ”Deze taart geven wij graag omdat wij op Valentijnsdag vrijwilligers meer aandacht willen geven en als waardering voor jullie inzet. Het ziet er vaak klein uit, maar op mooiste plek van Purmerend, maakt jullie werk het grote verschil.”

Astrud Wildschut, raadslid voor D66, komt graag bij de Oude Begraafplaats en heeft zelf twee graven geadopteerd. “Als Alex Vallentgoed (bestuurslid van de Oude Begraafplaats) een oproep doet om te helpen, geef ik hier altijd graag gehoor aan. Het is een fijne groep en een heerlijke plek om bezig te zijn.”

Historie
Alex Vallentgoed en Jan Kramer zijn geboren Purmerenders en realiseerden zich in 2001 dat als dit stukje cultuur en Purmerendse historie zou verdwijnen er een belangrijk deel van de oude stad verloren zou gaan. Vanaf dat moment zijn zij gaan kijken of het mogelijk was de begraafplaats met alle bewoners te behouden. Na veel voorbereiding werd in 2002 een plan gemaakt om de begraafplaats te adopteren. Alex: “Wij hebben ons het lot van deze vergeten plek met zijn 1800 bewoners aangetrokken. Inmiddels zijn er achttien vrijwilligers bezig met schilderen, repareren en vervangen. Momenteel is er een project om nieuwe hekjes om de graven te maken.”

Bij de Gedenkboom

Gedenkboom
Jan Kramer :”De gedenkboom (een Hulst) die centraal op de Oude Begraafplaats staat, is een bijzondere plek voor de bezoekers. Veel mensen plaatsen hier bloemen ter herinnering aan een overledene en soms een kaart met tekst. Deze oude boom van minstens honderd jaar oud stond er al voor de oorlog en zou heel veel kunnen vertellen over deze plek.”

Taart
Maandag hoefde er niet ‘gewerkt’ te worden. Samenzijn met vrienden en praten over een bijzondere plek in Purmerend hoort ook bij Valentijnsdag. Deze keer met een heerlijke taart bij de koffie.

 

1 comment

  1. Angela Dekker schreef:

    Laten we alsjeblieft ieder stukje oud Purmerend in ere bewaren en koesteren
    Nu wordt ook het Oranjeplein al geruïneerd omdat er ondergrondse containers komen. Niets is meer heilig in deze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *