Miniview: Organisatie Rommelmarkt  Hazepolder 2022 van start

10/05/2022

Piet Jonker (r) in gesprek met Rob Out (l). Klik op de foto om het miniview te bekijken.

Er heerst de laatste dagen een opgewonden sfeer in de Hazepolder. De grote vraag is: gaat het weer gebeuren? Kunnen de zolders en schuren na twee coronajaren weer worden leeggehaald voor de bekende rommelmarkt op de laatste zondag in augustus. De Weidevenner zocht de voorzitter van de buurtvereniging Rob Out op en in het miniview geeft hij het verlossende antwoord. De rommelmarkt 2022 gaat door! De organisatie staat in de startblokken en buitenpoorters kunnen een aanvraag doen voor een kraam.

Zo’n vijfentwintig jaar geleden is de bodem van de verenigingskas in zicht. Er wordt nagedacht over hoe de penningmeester kan worden opgevrolijkt door middel van een activiteit, waaraan alle bewoners kunnen deelnemen. Jong en oud. Toenmalig voorzitter Sietse de Bruin komt met een simpele, maar na later blijkt geniale oplossing: een rommelmarkt bij bewoners voor de deur. Nu, een kwart eeuw later, uitgegroeid tot een succesvol evenement.

Feest
Zondag 28 augustus (laatste zondag van augustus) wordt de Hazepolder weer omgetoverd tot de grootste, gezelligste en leukste rommelmarkt van Purmerend en omstreken. In vijf aansluitende straten, waardoor makkelijk een rondje kan worden gelopen, zijn ongeveer tweehonderdvijftig verkooppunten te vinden. Het is een feest voor jong en oud, want er is voor iedereen wel wat te vinden en over de prijs kan worden onderhandeld.

VIP
Naast de enorme uitstalling van handelswaar kunnen bezoekers ook terecht in het VIP- gebouw (Voedsel, Informatie en Plassen) aan de Abraham Kuyperstraat. Hier bevindt zich tijdens de markt het episch centrum van het hele gebeuren. De markt staat verder in de Hugo de Grootstraat, Schaepmanstraat, Thorbeckekade en op het Troelstraplein.

Informatie over aanvragen kraam door buitenpoorters (geen handelaren) is te vinden op www.hazepolder.net.
Om het miniview te bekijken klik op deze link of op de foto aan het begin van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.