Acupunctuur Purmerend

15/09/2014

Mijn naam is Debby Brouwer en ik van beroep ben ik acupuncturist.

Van jongs af aan lees ik met veel plezier alles over de psyche en het menselijk lichaam. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde. En zo kwam ik uit bij de 4-jarige studie acupunctuur integratie geneeskunde.

Acupunctuur is een eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG), die niet alleen pijn bestrijdt, maar ook zoekt naar de oorzaken van klachten. Door het lichaam lopen talloze energiebanen (meridianen) die ervoor zorgen dat organen hun werk goed kunnen blijven doen. Wanneer deze innerlijke energiestromen geblokkeerd of verstoord raken door invloeden van buitenaf, kan dit de functie van organen aantasten waardoor lichamelijke klachten optreden. Acupunctuur helpt bij het opruimen van blokkades, zorgt ervoor dat de qi (energie/levenskracht) weer vrij kan stromen zodat het lichaam de kans krijgt om zichzelf te genezen.

Ik blijft het mooi vinden om te zien hoe het lichaam met behulp van een paar kleine naalden ondersteund kan worden om de eigen balans weer terug te vinden.

TCG is voor bijna elke ziekte toepasbaar. Sommige klachten zoals infarcten, botbreuken e.d. behoren meer tot het terrein van een specialist. Vaak kunnen deze klachten wel in combinatie met acupunctuur behandeld worden, waardoor het genezingsproces versneld wordt.

Een greep uit te behandelen klachten: psychische klachten, burn-out, maag- en darmklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, hoofdpijn en migraine, gewichtsproblemen, concentratiestoornissen, examenvrees, faalangst, slaapproblemen, bijwerkingen van medicatie of chemo e.d..

Tijdens mijn opleiding heb ik bij diverse acupuncturisten in totaal meer dan 600 uur stage gelopen, waarbij ik regelmatig proefpatiënten heb behandeld met acupunctuur. Ook heb ik eigen patiënten behandeld onder supervisie ten behoeve van mijn scriptieonderzoek. Vanaf de zomer in 2012 ben ik mijn eigen acupunctuurpraktijk gestart in Purmerend aan de Elandsbaai 15.

Ik ben te bereiken per telefoon op 06 – 250 72 427 ; mocht ik niet in de gelegenheid zijn om direct op te nemen, spreekt u dan vooral wat in op de voicemail en dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Daarnaast ben ik bereikbaar via e-mail: info@acupunctuurpurmerend.nl

Ook kunt u verder lezen op: www.acupunctuurpurmerend.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.